Semnificatiile inelului de logodna

       991   

Semnificatiile inelului de logodna

Inelele de logodna reprezinta cu siguranta unul dintre cele mai importante aspecte ale unei nunti, insa acestea nu reprezinta doar un detaliu foarte important si scump totodata, ci au in spatele lor o semnificatie foarte profunda. Astfel, daca v-am facut curiosi sa aflati care este semnificatia inelelor de logodna, va invitam sa o descoperiti in randurile urmatoare. 

 

 

Inelul de logodna a adunat in ultimii o mutime de semnificatii, care mai de care mai diferite, existand variatii de la o zona la alta, insa majoritatea fac trimitere la sentimente profunde precum dragostea dar si la daruirea acesteia.

Istoria inelului de logodna

Pentru prima oara inelul de logodna ar fi fost folosit chiar de catre egipteni, care ofereau femeii iubite un inel, iar daca aceasta il accepta, atunci accepta un juramant care presupunea uniune, daruire precum si supunere fata de ce care i-a oferit inelul. La randul lor, egiptenii purtau inelul pe inelarul de la mana stanga, alegerea acestei maini fiind justificata de faptul ca egiptenii considerau ca mana stanga are legatura directa cu inima. Inelul era daruit in timpul unei ceremonii care avea loc la casa parintilor fetei.

Ceva mai tarziu, si romanii au adoptat aceasta traditie. Romanii ofereau inelul de logodna femeilor cu care doreau sa se casatoreasca.

Astfel, daca deschidem subiectul simbolistica, atunci ar trebui sa spunem numaidecat faptul ca inelul de logodna are drept semnificatie dragostea in toate formele sale placute, dar si un moment foarte important din viata unei femei, care castiga astfel statutul de femeie.

Chiar si astazi inelul de logodna este asociat unui moment cat mai dragut si mai romantic, in care barbatul ofera iubitei sale un inel pentru a o cere in casatorie si pentru a-i arata desigur iubirea si devotamentul sau.

Totusi, la fel cum timpul isi asa amprentele pe traditii in general, astazi se tine foarte mult cont de aspecte mai putin importante precum pretul inelului, materialul acestuia si alte aspecte care tin de luxul acestui accesoriu.

Concluzia noastra este insa ca gestul in sine este mai valoros decat orice material si mai pretios decat orice piatra stralucitoare.

 Save the date si anuntarea logodnei

Save the date si anuntarea logodnei

Ghid Nunta - 23 mai 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.