Save the date si anuntarea logodnei

       2109   

Save the date si anuntarea logodnei

Primul pas mare spre casatorie este logodna si anuntul de logodna. Acesta trebuie facut cu 3 - 6 luni inainte de nunta. Primele persoane care ar trebui sa primeasca vestea cea mare sunt parintii miresei dupa care rudele apropiate si prietenii foarte buni.

 

 

In trecut traditia era ca mireasa sa isi paraseasca caminul si sa se alature familiei mirelui iar viitori socrii trebuiau sa ii anunte pe parintii miresei pentru a isi exprima bucuria ca viitoarea mireasa face parte din familie. In vremurile vechi parintii viitoarei mirese se ocupau de anuntarea logodnei prin trimiterea unor felicitari scrise sau chiar anunt in ziar.

Logodna in timpuri vechi era aranjata fara stirea viitorilor miri de catre familie.Tatal viitorului mire cerea mana fetei de la tatal ei. Aceste casatorii aranjate de regula erau facute din punct de vedere financiar si nu aveau legatura cu dragostea tinerilor.

In epoca moderna in care traim logodna se poate anunta telefonic, pe Facebook sau se poate chiar crea unui site dedicat acestui fericit eveniment.

Cunoasterea socrilor

Odata cu anuntarea logodnei in cazul in care viitori socri nu se cunosc este un prilej extraordinar ca mirele si viitoarea mireasa sa organizeze o intalnire intre cele doua familii. Prima intalnire poate avea loc pe un teren neutru cum ar fi un restaurant unde parintii se pot intalni si pot sarbatori vestea cea mare.

Petrecerea de logodna

Un mod in care toata lumea o sa stie ca viitori miri urmeaza sa faca pasul cel mare este organizarea unei petreceri de logodna care este indicat sa aiba loc inainte cu 6 luni de nunta. De preferat ar fi ca planificarea petrecerii sa se intample seara astfel incat toti invitatii sa ajunga. Lista de invitati ar trebui sa includa toate persoanele care urmeaza sa participe si la viitoarea nunta.

  Sfat

A doua zi dupa petrecere viitori miri ar trebui sa trimita un bilet de multumire catre invitati si poate un mic cadou

Save the Date

In ultimii ani pe piata din domeniu a aparut un nou termen imprumtat de la americani. Save The Date, in traducere libera salveaza data, este foarte util pentru ca anunta data casatoriei inainte de invitatia oficiala. Se pot creea invitatii, poze si filme in care este necesar sa fie trecut numele si data evenimentului.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.