Organizare

acte necesare pentru cununia civila

Acte necesare pentru cununia civila

Ghid Nunta - 01 ianuarie 2017

Cununia civila reprezinta inregistrarea casatoriei din punct de vedere legal si are loc la starea civila din locailtatea sau sectorul unde cei doi miri locuiesc. Pentru a se putea efectua o cununie la starea civila ambii miri trebuie sa aiba varsta legala, minim 16 ani la femei si 18 ani la barbati. La cununia civila de regula merg tinerii impreuna cu familiile si prieteni foarte apropiati. Sunt necesari sa fie prezenti doi martori care de obicei sunt viitori nasi ai cuplului si trebuie sa aiba buletinele in original.save the date si anuntarea logodnei

Save the date si anuntarea logodnei

Ghid Nunta     20 martie 2015

Primul pas mare spre casatorie este logodna si anuntul de logodna. Acesta trebuie facut cu 3 - 6 luni inainte de nunta. Primele persoane care ar trebui sa primeasca vestea cea mare sunt parintii miresei dupa care rudele apropiate si prietenii foarte buni.


cand nu se oficiaza nunti in 2015

Cand nu se oficiaza nunti in 2015?

Ghid Nunta     16 martie 2015

Primul pas si cel mai important in organizarea viitoarei nunti este fixarea datei ce poate fi o zi speciala pentru cuplu precum data primei intalniri, primului sarut sau o data cu o semnificatie aparte pentru viitorii miri. Data nuntii este foarte importanta pentru ca va ramane o amintire pentru tot restul vietii.


traditii de nunta internationale italia india si rusia

Traditii de nunta internationale: Italia, India si Rusia

Ghid Nunta     13 martie 2015

O traditie insipirata din Italia si raspandita in toata lumea este inelul de logodna ce trebuie sa fie un inel cu diamant. Ceremonia de logodna trebuie sa aiba loc Duminica dimineata in biserica si aici exista un obicei de a lega pe usa bisericii o funda ce reprezinta legatura dintre cei doi miri. In meniul special oferit la nunta regasim migdale zaharisite.


traditii de nunta internationale belgia franta si grecia

Traditii de nunta internationale: Belgia, Franta si Grecia

Ghid Nunta     09 martie 2015

Grecia este o tara cu o puternica istorie si plina de legenda. Se spune ca nunta dureaza patru zile si patru nopti. O traditie este ca mireasa trebuie sa manance dintr-un colac infasurat la gatul unui baiat adolescent. Miresele trebuie sa aibe in manusa un cubulet de zahar pentru a avea o casnicie dulce.


traditii de nunta internationale africa asia si austria

Traditii de nunta internationale: Africa, Asia si Austria

Ghid Nunta     08 martie 2015

In Africa exista o cultura bine dezvoltata in care sclavii nu aveau voie sa se casatoreasca. Pentru a-si uni destinele acestia au inventat o traditie mai putin obisnuita: saritul maturii, aceasta avand puterea spirituala de a indeparta duhurile rele.   

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.