Cele mai populare traditii de nunta si originea lor

       1094   

Cele mai populare traditii de nunta si originea lor

Desi in trecut erau respectate cu sfintenie, in zilele nostre respectarea traditiilor de nunta ramane la alegerea viitorilor miri. Iata cateva dintre cele mai populare traditii de nunta si originea lor.

 

 

Rochia de mireasa trebuie sa fie alba

Moda a fost lansata de catre  Regina Victoria a Angliei care cu ocazia casatoriei cu Printul Albert in 1840 a purtat o rochie alba decorata cu flori de portocal. Ulterior rochia a fost considerata un model de eleganta desavarsita si de bun gust.

Mirele nu trebuie sa vada mireasa inainte de biserica

In trecut nuntile erau aranjate de catre familiile celor doi miri. Aceasta traditie a fost impusa de catre familia miresei pentru evitarea unei situatii neplacute si anume mirele sa se razgandeasca in ultimul moment.

De ce se atarna conserve de masina?

Aceasta traditie isi are originile in Anglia si s-a modificat pentru ca in trecut in momentul in care tinerii casatoriti se urcau in masina invitatii se descaltau si aruncau cu pantofii, considerand o traditie care aduce noroc. In zilele noastre s-a modernizat aceasta traditie si pantofii aruncati au fost inlocuiti de conserve din metal.

Rolul domnisoarelor de onoare si a cavalerului

In trecut in Germania daca mirele nu ajungea la o intelegere cu viitorul socru acesta isi rapea viitoarea mireasa si se oficializa nunta fara prezenta familiei viitoarei miresei care era retinuta de catre cavalerul de onoare. Pe cealalta parte domnisoarele de onoare aveau rolul de a pune in valoare mireasa si frumusetea ei.

Ceva vechi, nou, albastru, de imprumutat?

Aceasta traditie este intalnita in Anglia si se considera ca viitoarea mireasa in ziua nuntii trebuie sa poarte ceva vechi reprezentand legatura cu familia si cu trecutul ei si ceva nou ce reprezinta noua viata alaturi de viitorul mire, Ceva imprumutat trebuie sa fie luat de la o femeie care are o casnicie frumoasa si de lunga durata considerandu-se ca se transmite norocul. Ceva albastru semnifica puritatea, loialitatea si credinta.

De ce mireasa nu trebuie sa poarte perle in ziua nuntii?

In trecut perlele erau asociate cu lacrimile ingerilor care deplangeau pacatele oamenilor. In alte mitologii perlele erau considerate lacrimile lunii, asadar perlele aduc lacrimi in noua cansicie.

De ce se fura mireasa ?

Acest obicei este intalnit inaintea anului 1990 si era o intelegere intre rapitori si mireasa care nu vroia sa se marite cu cine au decis parintii.

De ce se rupe turta miresei?

Turta mireseri este facuta din paine ce reprezinta simbolul belsugului si trebuie rupta in patru in  timp ce mireasa sta cu fata spre rasarit.

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.