Cand nu se oficiaza nunti in 2016

       1085   

Cand nu se oficiaza nunti in 2016

Odata cu venirea primaverii si a vremii frumoase, tot mai multe cupluri se gandesc sa isi faca nunta in acest an, si deja sunt in cautare de localuri, trupe, fotografi si alte aspecte de acest gen astfel incat sa aiba o nunta asa cum au visat. Totusi, este foarte important pentru cei ortodocsi ca inainte de a incheia o intelegere cu un local sa se informeze mai intai care sunt datele cand nu se oficiaza nunti in 2016. Astfel, noi ne-am documentat si ne-am gandit sa facem un articol pentru cei care au de gand sa faca nunta in acest an.

 

 

In zile de post

Este deja cunoscut faptul ca nu se oficializeaza nuntile daca acestea sunt programate intr-o zi de post. Astfel, in acest an nu se oficializeaza nunti in zilele de post de peste an (care au cam trecut deja), in Postul Sfintelor Pasti, adica tocmai in perioada in care ne aflam, de pe 13 martie pana pe 1 mai, in Postul Sfintilor Petru si Pavel, adica pe 27 Iunie si 28 Iunie, in Postul Adormirii Maicii Domnului (de pe 1 pana pe 15 august) si nici in postul Nasterii Domnului (de pe 14 noiembrie pana pe 24 decembrie).

De asemenea, nunti nu se oficializeaza nici in zilele Praznicelor imparatesti si nici in ajunul acestuia dar nici in saptamana lasatului sec de carne, perioada care a trecut deja si care a fost intre 6 si 12 martie.

O alta perioada in care nu se fac nunti este si Saptamana Luminata, adica cea imediat urmatoare dupa Pasti, intre 2 si 8 mai si nici cincizeci de zile dupa Pasti. Iar daca tot veni vorba de sarbatori mari, atunci nici de la Craciun pana la Boboteaza (24 decembrie - 6 ianuarie) nu se fac nuntile.

Un alt eveniment crestin care a trecut insa in care nu se fac nunti indiferent de anul in care ne aflam este 25 martie, atunci cand crestinii sarbatoresc Buna Vestire. 

Septembrie este si ea o luna cu date in care nu se fac nunti. Mai exact, pe 8 si pe 14 septembrie nu sunt oficializate nuntile, deoarece atunci se sarbatoreste Nasterea Maicii Domnului precum si Inaltarea Sfintei Cruci.

Printre alte evenimente ortodoxe cand nu se fac nunti putem mentiona cele doua zile din august: 6 august cand are loc Schimbarea la Fata si 15 august, zi in care se sarbatoreste Adormirea Maicii Domnului.

Iar o alta zi in care nu se fac nunti in 2016 este Duminica Intrarii Domnului in Ierusalim, denumita si Duminica Floriilor. 

 Cand nu se oficiaza nunti in 2015?

Cand nu se oficiaza nunti in 2015?

Ghid Nunta - 30 martie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.