Acte necesare pentru cununia civila

       41518   

Acte necesare pentru cununia civila

Cununia civila reprezinta inregistrarea casatoriei din punct de vedere legal si are loc la starea civila din locailtatea sau sectorul unde cei doi miri locuiesc. Pentru a se putea efectua o cununie la starea civila ambii miri trebuie sa aiba varsta legala, minim 16 ani la femei si 18 ani la barbati. La cununia civila de regula merg tinerii impreuna cu familiile si prieteni foarte apropiati. Sunt necesari sa fie prezenti doi martori care de obicei sunt viitori nasi ai cuplului si trebuie sa aiba buletinele in original.

 

 

Cununia civila: acte necesare

  1. Declaratia de casatorie se poate completa direct la Primarie sau poate fi descarcata online fiind un formular care trebuie sa fie completat la calculator sau imprimat direct si nu scris de mana
  2. Cartile de identitate ( originalele + copii xerox). Pentru cetatenii straini este necesar pasaportul in original valabil la data depunerii actelor.
  3. Certificatele de nastere ( originalele + copii xerox)
  4. Dovada desfacerii casatoriei anterioare. Sentinta de divort definitiva si irevocabila (original + copie xerox), certificat de divort  (original + copie xerox), certificat de casatorie cu mentiune de divort sau deces (original + copie xerox)
  5. Certificate medicale prenuptiale eliberate de medic
  6. Act de la notar cu privire la un regim matrional care se depune in oroginal la dosarul de casatorie
  7. Timbre fiscale

Cununia civila: certificatele medicale

Certificatele medicale sunt de fapt analize de sange facute special pentru depistarea virusului HIV, a sifilisului si o radiografie pulmonar petru tuberculoza. Pentru a beneficia de certificatele medicale este necesara o vizita la medicul de familie care dupa rezultatul analizelor trebuie sa le semneze si stampileze. Trebuie eliberat cu 11 - 14 zile calendaristice inainte de data oficierii casatoriei, deoarece aceasta se realizeaza in a 11-a zi calendaristica de cand a fost depus dosarul complet la casa de casatorii.

  De retinut

Ca si traditii legate de cununia civila la iesirea mirilor, familia si invitatii arunca cu orez acesta fiind o planta de bun augur si reprezinta o viata roditoare in casnicie. Muzica lautarului se credea ca va alunga spiritele rele.

 

 


Tags:Cand nu se oficiaza nunti in 2016

Cand nu se oficiaza nunti in 2016

Ghid Nunta - 01 ianuarie 2017


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.