Tutorial Betfair, cum pariezi Back si Lay la Betting Exchange

       948   

Tutorial Betfair, cum pariezi Back si Lay la Betting Exchange

Te-ai pus vreodata in pielea caselor de pariuri? In acest articol te voi invata cum functioneaza platforma de Betting Exchange de la Betfair, explicandu-ti care este diferenta intre Back si Lay (Pro si Contra), dar si cum poti sa faci tu jocurile!

 

 

Aproape orice parior se gandeste la un moment dat cum ar fi daca  ar putea sa faca schimb de locuri cu casa de pariuri. Totusi, este bine-cunoscut faptul ca infiintarea unei case de pariuri este extrem de costisitoare. Foarte putine persoane isi pot permite o astfel de investitie. Insa prin platforma de Betting Exchange, acest vis poate deveni realitate, fara sa fie nevoie de nu stiu ce sume de bani.

Cum functioneaza platforma de Betting Exchange de la Betfair?

Daca ai jucat vreodata la bursa, vei vedea ca platforma de Exchange de la Betfair se bazeaza pe un procedeu foarte similar. Este vorba despre tranzactionarea intre jucatori, la care platforma opreste doar un comision. Daca intelegi cum castiga camerele de poker bani (oprind acele comisioane), nu-ti va fi deloc greu sa intelegi aceasta platforma. 

Pentru a explica acest fenomen, iti voi da un exemplu: Sa spunem ca eu si cu un prieten urmarim o partida de fotbal. Daca eu sunt de parere ca se vor da cel putin 3 goluri in meci, insa prietenul crede contrariul, putem foarte simplu sa facem un mic pariu intre noi (deoarece asteptarile noastre sunt contrare). De obicei, pariurile de acest fel se stabilesc pe o cota de 2 – adica, ambii pun aceeasi suma de bani in joc. Castigatorul va lua miza si inca odata pe atata, iar pierzatorul va ramane cu buza umflata.

Platforma de Betting Exchange ne ofera posibilitatea sa facem exact acest lucru, doar ca intr-o maniera complet legala si intr-un mediu organizat. Avantajul este ca putem paria contra milioanelor de utilizatori de pe platforma, si nu suntem limitati numai la prietenii pe care ii avem si la interesele lor. Și mai mult decat atat, putem cumpara sau vinde cote diferite, astfel incat gradul de risc al fiecarui rezultat sa fie mai aproape de adevar.

Asadar, Betfair poate fi considerat ca fiind un fel de arbitru, care percepe un comision de 5% din profitul castigatorului (acest procent difera in anumite cazuri si poate fi diminuat daca rulezi sume mari de bani in mod constant).

Back si Lay

back si lay

Back se traduce in limba romana prin cuvantul PRO (marcat cu albastru), iar Lay se traduce prin cuvantul CONTRA (marcat cu roz). Atunci cand vorbim de Back, ne putem gandi la cumpararea cotelor, in timp ce Lay este exact contrariul, si anume vanzarea cotelor.

Daca pe platforma Betfair Exchange dam click pe cotele din chenarele albastre, vom face acelasi lucru ca si cum am paria la o casa de pariuri online: va trebui sa alegem miza si sa confirmam pariul. Daca alegem sa pariem Back pe echipa Hammarby (2 solist), vom castiga daca formatia suedeza se va impune la finalul celor 90 de minute de joc.

Insa daca apasam pe Lay, tot pe echipa Hammarby, vom paria practic contrariul adica: Hammarby NU castiga – ceea ce este echivalentul pariului 1X in acest caz.

black si lay

Totusi, aici trebuie sa completam doua campuri, si anume: Cota autorului pariului PRO si Miza autorului pariului PRO. Ca sa intelegi usor, este vorba cota pe care i-o dai prietenului care vrea sa parieze contra ta, iar miza este cea pe care o va plasa prietenul tau. Miza pe care o vei plasa tu este calculata dedesubt si se numeste RISC (doar in cazul pariurilor Lay).

Cum se alege un costum de baie

Cum se alege un costum de baie

Ghid Lifestyle - 21 septembrie 2016


Moda costumelor de baie pentru 2016

Moda costumelor de baie pentru 2016

Ghid Lifestyle - 21 septembrie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.