Servicii funerare

       562   

Servicii funerare

Daca nu ati mai fost pana acum la nicio inmormantare poate va intrebati ce ar trebui sa faceti si ce ar trebui sa evitati. Iata cateva reguli de eticheta atunci cand vine vorba despre o inmormantare si servicii funerare. Totusi, retineti ca unele obiceiuri si religii pot varia, prin urmare puteti cere detalii suplimentare si sfaturi chiar de la specialistii in servicii funerare, care au suficienta experienta pentru a va comunica lucruri pertinente.

 

 

Condoleante

Dupa ce ati aflat de moartea unei persoane, se cuvine sa sunati sau sa faceti o vizita familiei indurerare pentru a va prezenta condoleanele, regretul fata de pierderea acelei persoane. Faceti tot posibilul sa nu suparati familia indurerata. Unul din cele mai ciudate lucruri pe care puteti sa le spuneti este "Stiu cum te simti." Chiar daca ati trecut printr-o experienta similara si vi se pare ca stiti ce simte persoane din fata dumneavoastra, aceasta expresie poate fi frustranta pentru cel indoliat. Doar oferiti condoleantele si intrebati daca este nevoie de ajutorul dumneavoastra. Daca vi se solicita ajutorul, faceti asa cum vi se cere.

Cauti o firma de pompe funebre din sectorul 6? Iti prezentam serviciile lor

Flori

Puteti trimite flori funerare catre familia indurerata, mai ales daca locuiti in alt oras si nu puteti ajunge la inmormantare.

Imbracaminte

Imbracati-va adecvat. In mod tipic trebuie sa va imbracati in negru si modest. Se obisnuieste ca barbatii sa se imbrace in costum iar femeile in rochie sau fusta. Nu purtati culori stralucitoare, sau articole de imbracaminte indecente cu modele vii, cum ar fi flori. Aceste modele "vesele" sunt considerare neadecvate pentru situatia in sine si trebuie evitate.

La priveghere

Cand mergeti sa vedeti trupul neinsufletit se cuvine sa duceti o lumanare pe care sa o aprindeti la capataiul celui decedat. Va puteti ruga pentru sufletul sau, puteti tine un moment de reculegere. De asemenea va puteti exprima tristetea si condoleantele membrilor familiei. Opriti telefonul mobil care ar putea suna in aceste momente.

In timpul si dupa inmormantare

In timpul funerariilor care au loc (slujba si inmormantare) trebuie sa pastrati un aer linistit si sa ascultati cu respect rugaciunile. Daca va aflati in coloana de masini, trebuie sa conduceti incet si cu farurile aprinse. Dupa inmormantare, participati la parastas, daca se organizeaza o asemenea masa si daca ati fost invitat. Daca vreodata nu sunteti sigur de ceea ce trebuie sa faceti in timpul unei ceremonii funerare, urmati exemplul celorlalti oaspeti din jurul dumneavoastra.

Acordati ajutor

Este frumos sa va oferiti sa gatiti, sa faceti curat sau sa ingrijiti de copiii din casa. Ascultati-i pe cei apropiati persoanei decedate si incercati sa le intelegeti durerea. Fiti prudent cand va alegeti cuvintele si aveti grija sa nu spuneti nimic rau despre persoana care a murit de curand.

Pentru servicii funerare la preturi accesibile accesati aceasta pagina.

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.