Nu arunca bradul dupa sarbatori. Utilizari interesante ale lui

       712   

Nu arunca bradul dupa sarbatori. Utilizari interesante ale lui

Chiar daca nu poate exista Craciun fara bradul impodobit cu dulciuri, cu lumini si cu fel si fel de ornamente, de la un an la altul apar tot mai multe probleme datorita defrisarilor masive care se fac pentru ca fiecare persoana sa aiba un brad in casa. Totusi defrisarile se fac atat de masiv incat de cele mai multe ori, nu toti brazii sunt comercializati iar cei care sunt, ajung la tomberon imediat dupa ce trec sarbatorile. De aceea ne-am decis sa va prezentam cateva utilizari ale bradului pentru a nu-l mai arunca imediat dupa sarbatori.

 

 

In gradina bradul poate fi util

Daca stati la casa si aveti si o gradina atunci puteti folosi bradul pe post de arac pentru a sustine mai apoi legumele precum sunt rosiile sau castravetii. Desigur ca trebuie curatat de crengutele impodobite precum si de acele sale pentru a nu culege apoi prea greu rosiile sau castravetii.

Bradul poate fi utilizat ca si compost

Un lucru mai putin stiut de cei care impodobesc bradul in fiecare an este acela ca bradul poate fi folosit si pe post de compost. Tot ce trebuie sa faceti este sa il tocati folosind un topor sau un tocator, iar mai apoi lemnul poate fi imprastiat in gradina astfel incat buruienile sa nu-si mai faca aparitia precum si sa ajute solul cu mai multi nutrienti.

Unele persoane au fost atat de ingenioase in acest sens incat si-au deschis chiar afaceri in urma brazilor aruncati gratuit dupa sarbatori, motiv pentru care acestia ii culeg, ii transforma in compost iar mai apoi este comercializat si se vinde chiar foarte bine. Pe scurt, o idee ingenioasa care aduce multe profit anual dar si care are costuri foarte mici, datorita faptului ca brazii pot fi luati gratuiti de prin spatele blocurilor precum si de pe la tomberoane.

Iar daca nu doriti totusi sa folositi bradul de Craciun in cele doua moduri de mai sus, atunci mai trebuie sa stiti ca sunt si diferite locuri unde ii puteti dona, astfel incat sa nu ii aruncati totusi ca pe gunoi, la tomberon, deoarece in spatele acestei imagini sta totusi un adevar destul de trist: defrisarile se fac anual doar pentru cateva saptamani, dupa care bradul ajunge sa se usuce intr-un mod jalnic.

Asadar, daca v-ati cumparat deja bradul pentru Craciun, va recomandam sa tineti cont de sugestiile de mai sus iar daca nu ati facut-o, puteti apela la achizitionarea unui brad artificial, din plastic, deoarece este mai prietenos cu mediul inconjurator.

 
Metode pentru a scapa de mahmureala

Metode pentru a scapa de mahmureala

Ghid Lifestyle - 18 decembrie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.