In fata mortii, cum acceptam pierderea unei persoane!

       599   

In fata mortii, cum acceptam pierderea unei persoane!

Acceptarea pierderii unei persoane dragi este un lucru foarte greu. Dar este nevoie sa-ti deschizi inima pentru a exprima ceea ce simti in legatura cu aceaa pierdere. Acest lucru va face sa puteti accepta mai usor realitatea si sa va pastrati sanatatea sentimentala. Este firesc ca rudele sau persoanele extrem de apropiate de cei care mor sa treaca printr-o perioada de intensa durere si de negare.

 

 

Dar nu puteti trai intr-o lume iluzorie, ci trebuie sa luati viata ca atare. Trebuie sa acceptati adevarul. Si din fericire Biserica Ortodoxa va pune la dispozitie o multime de resurse care va pot ajuta sa mergeti mai departe cu credinta ca exista viata dupa moarte. Cu toate acestea, nu trebuie sa va grabiti si acordati-va timpul necesar pentru a va putea recupera in urma unei dureri semnificative. Acest lucru poate dura zile, luni sau chiar ani. In cele din urma va trebui sa intelegeti ca viata merge mai departe.

Vorbiti cat de mult doriti despre aceasta persoana care va lipseste si despre ceea ce simtiti in urma mortii sale. Acest lucru va poate ajuta sa va agatati de adevar. E in regula sa plangeri, sa va manifestati emotiile. Plansul actioneaza ca un sistem de presiune asupra inimii. Incarcatura emotiilor poate deveni uneori un pic prea mare. Plansul va poate ajuta insa intr-o astfel de situatie sa va eliberati toti toata durerea pe are o aveti in suflet. Asta nu inseamna inca ca trebuie sa plangeti pana cand vi se umfla si vi se invinetesc ochii. Ideea este sa va exprimati sentimentele si sa va deschideti inima catre ceilalti membri ai familiei sau catre prietenii apropiati atunci cand simtiti durere din princina mortii unui om drag.

A face fata durerii dupa pierderea unei persoane iubite nu este un lucru care se intampla peste noapte. E nevoie de timp pentru a iesi din acest regres emotional. Timpul este cel mai bun medicament. Asa se spune. Lasati timpul sa treaca. Trebuie sa aveti rabdare si sa constientizati ca este un proces lung care va dura ceva vreme.

Nu trebuie sa uitam de servicii funerare din zona dumneavoastra, trebuie sa apelati la o firma pentru inmormantare.

Incercati sa intrati in contact cu persoane care trec prin experiente similiare si faceti schimb de idei, discutati despre ceea ce simtiti.

Copiii plang la fel ca si adultii. Orice copil suficient de mare va experimenta o anumita forma de durere atunci cand cineva cunoscut moare. Atunci cand pierde o persoana apropiata, copiii trebuie sa fie inconjurati de sentimente de caldura, de acceptare si intelegere. Incurajati copilul sa-si exprime sentimentele si temerile cu privire la moarte. In definitiv, noi insine putem fi de ajutor celor care trec prin astfel de experiente dureroase provocate de moartea unei persoane apropiate.

Recomandam pentru Bucuresti de serviciile funerare din sectorul 6: http://www.funerare-ieftine.ro/servicii-funerare-sector-6-pompe-funebre-sector-6/ - o firma de incredere.

 

Tags:Servicii funerare

Servicii funerare

Ghid Lifestyle - 06 iunie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.