De ce urmarea unei facultati nu iti poate aduce intotdeuna si fericirea

       646   

De ce urmarea unei facultati nu iti poate aduce intotdeuna si fericirea

In societatea de astazi facultatea este considerata singura metoda prin care poti avea succes in viata de aceea visul oricarui parinte este sa isi vada copilul absolvind o facultate. Totusi, vremurile se schimba asa ca in zilele de astazi apar tot mai multi tineri care refuza sa mearga la o facultate dupa ce au absolvit liceul, ci prefera sa inceapa mici afaceri sau sa caute alte surse de venit. De aceea ne-am decis sa vorbim despre facultate, mai exact despre faptul pentru care urmarea uneia nu reprezinta numaidecat calea catre fericire.

 

 

Facultatea nu este singurul drum catre succes

Exista foarte multe povesti ale unor oameni care au devenit miliardari si au reusit sa isi gandeasca niste afaceri de succes fara sa urmeze o facultate iar multi dintre ei nu au terminat nici macar liceul. De aceea facultatea nu este chiar singura cale catre succesul in viata, mai ales ca nici aceasta nu iti asigura un loc de munca imediat dupa ce primesti diploma si chiar daca primesti un job, acesta are o leafa destul de mica. Motiv pentru care ajungi sa regreti faptul ca ai urmat cursurile 3 ani consecutiv.

De putine ori facultatea e ceva care sa iti placa

Atunci cand chiar poti merge la o facultate a carui domeniu te pasioneaza si iti place, aceasta poate fi privita ca pe o decizie buna insa atunci cand alegi o facultate doar pentru ca ar putea sa iti asigure un job bine platit, s-ar putea sa faci cea mai proasta alegere din viata. Asta deoarece vei urma un drum care nu iti va placea si vei ajunge sa urasti fiecare curs la care participi, stricandu-ti astfel mereu starea de spirit.

Nu fiecare om s-a nascut pentru a face o facultate

La fel cum nu oricine poate fi doctor sau politist, fotbalist sau artist de opera, la fel si in cazul facultatii se poate considera ca nu este pentru toata lumea. Asta deoarece unele persoane pur si simplu nu au fost facute sa urmeze o facultate iar acesta nu reprezinta stilul de viata care le prieste cel mai bine. Acest gen de oameni prefera sa se angajeze decat sa mai continue 3 de ani zile cel putin sa urmeze diferite cursuri.

Asadar, daca pana acum considerati ca facultatea reprezinta singura cale catre succes si fericire, ar trebui sa stiti ca timpurile se mai schimba si chiar sunt o multime de oameni care au refuzat sa faca o facultate doar pentru a incepe o afacere de succes, facand doar ceea ce le place.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.