De ce e bine sa citesti o carte atunci cand esti decazut

       573   

De ce e bine sa citesti o carte atunci cand esti decazut

Situatiile in care suntem cu moralul la pamant si avem o stare din ce in ce mai rea sunt destul de dese si de aceea este foarte important sa stim de fiecare data cum sa trecem peste astfel de momente. Despre modurile care ne putem imbunatati starea de spirit atunci cand suntem decazuti vom vorbi si in acest articol, mai exact despre cum te poate ajuta o carte sa treci peste momentele mai putin bune.

 

 

O carte poate fi cel mai bun prieten

Se spune din ce in ce mai des prin randul iubitorilor de lectura faptul ca o carte poate fi un prieten foarte bun. Ei bine acesta este lucru pe cat se poate de real, deoarece cartile vor fi mereu deschise in fata noastra atunci cand ne simtim abatuti si nu stim cum sa trecem peste momentele respective. Din acest motiv este bine sa avem cat mai multe carti la indemana.

O carte te ajuta sa evadezi din realitate

Exista momente in care mai multe obligatii si responsabilitati ne fac sa ne dorim sa alergam cat mai departe de probleme astfel incat sa uitam de toate. Acest lucru il putem face citind o carte, deoarece in timpul lecturii vom simti faptul ca suntem si noi parte din lumea personajelor si pe taramurile unde-si duc veacul acestea.

Citind cunoastem noi trairi

Chiar daca suntem suparati, citind o carte vom trai alaturi de personaje fiecare sentiment simtit de catre acestea, astfel incat o carte de dragoste poate reprezenta o solutie perfecta atunci cand ne simtim singuri si dorim sa traim si noi niste sentimente mai placute, insa nu avem ocazia sa o facem in viata de zi cu zi.

Cititul este relaxant

Cititul este considerat una dintre cele mai placute activitati si cele mai bune moduri prin care ne putem relaxa. De aceea de cele mai multe ori atunci cand ne simtim decazuti nu avem nevoie decat de cateva momente de relaxare, iar acestea nu le putem gasi mai usor decat citind o carte buna, alaturi de o ceasca de cafea buna si poate cateva prajiturele, cu niste muzica relaxanta pe fundal pentru a obtine o atmosfera cat mai magica cu putinta.

Asadar, daca si voi aveti multe momente in care va simtiti decazuti, va recomandam sa treceti peste ele citind o carte, deoarece dupa cum ati vazut si mai sus, este una dintre cele mai bune activitati ce te pot ajuta in acest sens.

 5 motive pentru care ar trebui sa citesti mai mult

5 motive pentru care ar trebui sa citesti mai mult

Ghid Lifestyle - 24 februarie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.