Cum sa retii mai usor unele lucruri

       525   

Cum sa retii mai usor unele lucruri

De foarte multe ori ne lovim de problema ca retinem foarte usor lucrurile care nu sunt chiar atat de importante insa atunci cand suntem nevoiti sa invatam un anumit lucru, pare o misiune imposibila. De aceea incercam fel si fel de metode care sa ne ajute sa retinem mai usor unele lucruri, insa nu toate functioneaza asa ca noi ne-am decis sa va recomandam cateva moduri prin care puteti retine mai usor unele lucruri, putine dar sigure.

 

 

Repetitia

Cu siguranta repetitia va fi mereu una dintre cele mai bune metode atunci cand trebuie sa invatam. De asemenea majoritatea persoanelor apeleaza la acest mod de fiecare data cand sunt nevoite sa retina un anumit lucru, motiv pentru care la randul nostru va recomandam sa repetati eseul sau discursul pe care trebuie sa il retineti de cat mai multe ori, in cat mai multe moduri astfel incat intr-un final il veti sti la perfectie.

De asemenea au fost realizate chiar si foarte multe studii care au dovedit ca repetitia ne poate ajuta sa retinem mai usor.

Organizarea

O persoana organizata este cu siguranta si o persoana inteligenta. De aceea atunci cand trebuie sa invatati ceva, cel mai bine e sa o faceti organizat. Indiferent ca este vorba de o structurare a eseului in mai multe capitole, pe o fisa mare si colorata sau pur si simplu va organizati timpul in asa fel incat sa aveti timp sa invatati pentru fiecare materie, organizarea va fi mereu un pont bun pentru retinerea mai rapida si mai usoara totodata a lucrurilor ce trebuie invatate.

Memorie vizuala

Este foarte important sa lucrati cat mai mult pentru imbunatatirea memoriei vizuale deoarece aceasta va va ajuta apoi sa retineti mult mai rapid lucrurile. De exemplu atunci cand trebuie sa inveti un eseu, foloseste mai multe culori pentru a scoate in evidenta lucrurile importante si veti vedea ca acestea vor fi memorate mult mai rapid decat daca vor fi scrise sub aceeasi forma precum e scris restul textului.

De asemenea puteti apela si la alte metode pentru a retine cu ajutorul memoriei vizuale, precum sunt insemnarile sau micile desene ce vor deveni mult mai usor de retinut.

Asadar, daca pana acum va loveati mereu de fel si fel de probleme atunci cand trebuia sa memorati unele lucruri, va recomandam sa puneti in aplicare metodele simple despre care am discutat mai sus si veti vedea cum veti retine mult mai usor ceea ce trebuie sa invatati.

 Cum alegi o bicicleta de oras

Cum alegi o bicicleta de oras

Ghid Lifestyle - 15 decembrie 2015


Cum se aleg pantalonii de gravide

Cum se aleg pantalonii de gravide

Ghid Lifestyle - 15 decembrie 2015


Ce fel de pulovere puteti sa purtati primavara

Ce fel de pulovere puteti sa purtati primavara

Ghid Lifestyle - 15 decembrie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.