Cum gestionezi certurile intr-o relatie

       635   

Cum gestionezi certurile intr-o relatie

Cu toate ca vedem zilnic o multime de cupluri care par sa aiba o viata complet roz, precum si cupluri a caror soarta mai tine doar de un fir de ata, in ambele cazuri de cele mai multe ori apare cate o cearta. Uneori poate fi normala o cearta, iar alteori aceasta poate duce la destramarea relatiei, mai ales daca certurile sunt foarte dese. Astfel, recomandarea specialistilor este ca intr-o relatie certurile sa fie gestionate, astfel incat sa nu existe mereu tensiuni.

 

 

Daca va intrebati cum puteti gestiona certurile intr-o relatie, atunci despre acest lucru vom vorbi si noi in randurile urmatoare.

Evitati monotonia

Una dintre principalele cauze pentru care apar certurile intr-o relatie este aparitia monotoniei. Aceasta poate fi insa evitata daca ambii parteneri depun macar putin efort. Tot ce trebuie sa faceti este sa incercati din cand in cand lucruri noi, care sa aduca un plus de prospetime relatiei voastre. Indiferent ca este vorba de o simpla plimbare intr-un parc mai putin vizitat, sau o escapada de un weekend la un anumit obiectiv turistic din tara, noutatea va duce la disparitia monotoniei, respectiv la evitarea certurilor.

Egalitatea e cuvantul care ar trebui sa va descrie relatia

De multe ori apare tendinta ca un membru sa se simta superior si sa incerce sa se impuna prin diferite lucruri in fata partenerului de viata. Indiferent de situatie, important este sa constientizati ca sunteti egali, atat cu plusuri cat si cu minusuri. Chiar daca poate tu te pricepi mai bine la gatit, cu siguranta partenerul sau partenera va face o curatenie mai eficienta decat tine, astfel incat lucrurile sunt in balanta.

Prin intelegerea si acceptarea egalitatii, veti reusi sa preveniti aparitia certurilor.

Transparenta este la fel de importanta ca egalitatea

Atunci cand ati ales sa va uniti destinele, ati acceptat totodata sa fiti deschisi unul cu celalalt. In cazul in care un partener observa faptul ca persoana iubita are ceva de ascuns, inevitabil se va simti revoltat, motiv pentru care pot aparea certurile.

De aceea, este foarte importanta transparenta intr-o relatie, cei doi parteneri trebuind sa fie mereu deschisi si sa nu aiba nici un lucru de ascuns.

Intelege problemele celuilalt si evita-le

Daca partenerul tau nu agreeaza discutiile despre politica, de exemplu, atunci ar trebui sa eviti la randul tau sa vorbesti despre. Asta deoarece daca nu vei evita ci chiar vei cauta intentionat sa discuti despre, atunci atmosfera va fi una tensionata si e foarte probabil sa se ajunga de la o simpla joaca la o adevarata cearta.

Criticile trebuie sa fie in balanta cu laudele

Chiar daca poate nu ai partenerul perfect, cert este faptul ca nu poate avea numai defecte, ci si calitati. Astfel, din cand in cand ar trebui sa-i mai faci cate un compliment, pe langa o mica critica in cazul in care vrei sa il necajesti putin. Totusi, sa nu inclini balanta prea mult doar intr-o singura parte.

Asadar, daca doresti o relatie cat mai frumoasa si cu cat mai putine certuri, atunci ar trebui sa respecti sfaturile noastre de mai sus.

 Sfaturi pentru o relatie de lunga durata

Sfaturi pentru o relatie de lunga durata

Ghid Lifestyle - 25 iulie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.