Cum alegi o bicicleta de oras

       701   

Cum alegi o bicicleta de oras

Chiar daca in tarile dezvoltate este deja o moda sa mergi cu bicicleta la locul de munca, la cumparaturi sau pur si simplu intr-o plimbare, lasand astfel masina acasa, la noi lumea e inca greu de convins sa lase masina in garaj pentru a merge pe jos sau pe bicicleta, insa totusi usor, usor vom vedea si noi mai multe piste pentru biciclisti, piste care sa fie si folosite, desigur.

 

 

Astfel, pentru ca tot ne aflam in sezonul frumos si urmeaza un sezon si mai placut din punct de vedere al vremii, am decis sa facem un ghid despre cum se alege o bicicleta de oras, astfel incat sa va cumparati si voi o bicicleta pentru un stil de viata mai sanatos.

Spunem biciclete de oras deoarece, la fel ca in cazul masinilor, si biciclete sunt gandite pentru anumite drumuri, motiv pentru care atunci cand iti doresti sa folosesti bicicleta doar pentru un anumit tip de drum, ar trebui sa tii cont de acesta si atunci cand iti cumperi bicicleta.

Bicicleta de oras

O bicicleta de oras se alege in primul rand dupa fiabilitate, deci atunci cand mergi la supermarket sa iti cumperi cateva alimente, trebuie sa fii sigur ca vei ajunge cu ea intreaga inapoi acasa. Astfel, nu te arunca sa cumperi cea mai ieftina bicicleta, deoarece nu putine sunt cazurile cand pretul are un cuvant important de spus atunci cand vine vorba de calitate.

De asemenea, biciclete de oras trebuie sa fie numaidecat manevrabile precum si portabile. Asta deoarece trebuie sa mergi si pe langa ea, dar si sa eviti anumiti pietoni care nu stiu ca pista pentru biciclisti este doar pentru biciclisti. Totodata, s-ar putea sa stai si la etajul 3-4, fara sa ai lift, deci va trebui sa o poti urca usor, fara sa-ti rupi spatele.

Comoditatea este un alt criteriu dupa care ar trebui sa iti alegi bicicleta pentru oras. Chiar daca nu va fi la fel de comoda precum patul sa canapeaua de acasa, nici nu ar trebui sa te doara tot dupa cateva ore de pedalat.

Drumurile din Romania sunt asa cum sunt, motiv pentru care ar trebui sa ai grija ca bicicleta pe care o cumperi sa fie cat mai rezistenta la gropi si borduri.

Un ultim aspect de care ar trebui sa tii cont sunt franele, care ar trebui sa fie cat mai bune, deoarece nu de putine ori se va intampla sa fii nevoit sa franezi rapid pentru a evita diferite situatii neplacute.

Desigur ca puteti tine cont si de personalitatea bicicletei precum si de aspectul acesteia, insa acestea sunt criterii care tin de gusturile fiecarui cumparator.
Cum sa faci mai multa miscare

Cum sa faci mai multa miscare

Ghid Lifestyle - 19 mai 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.