Cateva utilizari interesante ale cojilor de ou

       776   

Cateva utilizari interesante ale cojilor de ou

De fiecare data atunci cand gatim si folosim oua, aruncam cojile imediat dupa ce am folosit albusul si galbenusul acestuia. Totusi se pare ca nu este chiar cel mai cugetat gest, deoarece cojile de ou au la randul lor foarte multe utilizari care mai de care mai interesante, de care poate ca multe ori avem nevoie insa nu stim ca pentru un anumit lucru am putea folosi chiar cojile de ou. De aceea in randurile urmatoare vom vorbi chiar despre utilizarile cojilor de ou.

 

 

Despre cojile de ou se stie deja faptul ca sunt bogate in calciu, asa ca pot fi foarte bune si pentru organism insa noi vom discuta insa despre utilizarile lor in gospodarie. Totusi, inainte de a discuta despre asta nu putem sa nu scoatem in evidenta faptul ca acestea sunt bogate in vitamina D3 precum si in magneziu, elemente despre care stim ca ajuta la o absorbtie mai eficienta a calciului in oase.

O prima utilizare este cea de care ne putem bucura atunci cand spalam rufele. Mai exact, cojile de ou ajuta la albirea rufelor iar tot ce trebuie sa faci este sa zdrobesti cateva coji de ou si sa le pui intr-un saculet pe care mai apoi il vei pune in masina de spalat pentru a obtine rufe de un alb imaculat.

Totusi, cojile de ou nu pot fi folosite doar in casa, ci si in gradina. Mai exact, cojile de ou trebuie zdrobite iar daca le pui langa plante, atunci insectele daunatoare vor fi tinute la distanta. Un rol foarte util mai ales pentru iubitorii de gradinarit care se lupta an de an cu daunatoarele.

Atunci cand ti se infunda o teava, nu mai trebuie sa chemati un specialist pentru a le desfunda. Asta deoarece cojile de ou puse in sitele scurgerilor din bucatarie sau baie vor aluneca pe tevi desfundandu-le foarte usor, rapid dar si gratuit, ceea ce este foarte important.

Asadar, daca pana acum si voi aruncati cojile de ou la gunoi imediat dupa ce gateati continutul, de acum ar trebui sa le folositi si in alte scopuri, precum desfundatul tevilor sau pentru a tine departe insectele daunatoare.

 

Tags:Anul acesta sunt in trend fustele midi

Anul acesta sunt in trend fustele midi

Ghid Lifestyle - 04 ianuarie 2016Hainele sport reprezinta un stil vestimentar

Hainele sport reprezinta un stil vestimentar

Ghid Lifestyle - 04 ianuarie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.