5 motive pentru care ar trebui sa citesti mai mult

       616   

5 motive pentru care ar trebui sa citesti mai mult

Din pacate evolutia rapida a tehnologiei si aparitia unui numar tot mai mare de dispozitive, aplicatii si retele de socializare nu au numai o parte benefica ci si una care a daunat foarte mult societatii care citeste din ce in ce mai putine carti.

 

 

Din acest motiv bibliotecile sunt din ce in ce mai goale iar librariile nu mai au la fel de multi clienti ca inainte sa apara toate aceste gadgeturi inteligente. Totusi exista inca multe motive pentru care ar trebui sa citim mai mult, iar despre acestea vom vorbi si in randurile urmatoare.

Cititul e la fel de sanatos precum un mar

Stim deja ca merele sunt sanatoase, motiv pentru care ni se recomanda mereu sa consumam mere. Noi va spunem ca cititul este la fel de sanatos precum sunt merele, deci ar trebui sa cititi zilnic, nu numai sa mancati mere. Este sanatos deoarece ajuta la o mai buna dezvoltare a creierului deci poate fi privita ca pe o metoda sigura de a deveni un om mai inteligent.

Cartile nu au prescurtari si nici emoticoane

Ne-am obisnuit cu acest limbaj de social media si astfel rareori mai scriem un cuvant intreg, de cele mai multe ori folosim diferite emoticoane pentru a exprima anumite stari. Astfel am reusit sa uitam sa ne exprimam liber, sa socializam si chiar sa comunicam. Cartile nu au insa nici prescurtari si nici emoticoane ci chiar folosesc o multime de cuvinte si dialoguri pentru a ne aminti ce inseamna adevarata comunicare. 

Cititul e mult mai ieftin decat o iesire in oras

Pretul mediu al unui suc comandat la o terasa este de 5 lei. Daca mai vrei sa iei si o gustare atunci nota de plata va fi de aproximativ 20 de lei. Exista insa foarte multe carti care au preturi sub 20 de lei, motiv pentru care consideram ca e mai ieftin sa citesti decat sa iesi in oras. Poate ca nu veti crede, insa cititul poate fi chiar si mai distractiv decat iesirile la terasa sau in club.

Pe langa socializare, vei invata si mai multe cuvinte

Un vocabular bogat va face mereu impresie buna iar noi va spunem si cum il puteti obtine: citind cat mai multe carti. Citind o carte va veti intalni cu o multime de cuvinte noi care pot ajunge foarte usor in vocabularul vostru. Astfel veti reusi sa va imbogatiti vocabularul pentru ca mai apoi sa puteti purta conversatii sau sa scrieti texte cu care sa impresionati pe oricine, indiferent ca e vorba de profesoara de romana sau de un prieten.

Citind vei deveni un exemplu

Va fi greu sa reintroducem aceasta activitate in programul celor care ne inconjoara daca noi insine nu suntem un exemplu pentru ei. Citeste in spatiile publice, in autobuze, in parc si oriunde esti inconjurat de oameni si astfel vei putea convinge si pe altii sa iti urmeze exemplul. 

Asadar, acestea sunt cele 5 motive pentru care noi iti recomandam sa citesti mai mult. Incearca sa o faci si vei vedea ca vei gasi mult mai multe lucruri interesante la aceasta activitate.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.