Tehnologia Li-Fi - de 100 de ori mai rapida decat Wi-Fi

       824   

Tehnologia Li-Fi - de 100 de ori mai rapida decat Wi-Fi

Ne-am obisnuit deja cu tehnologia Wi-Fi care ne permite sa navigam destul de rapid pe internet. Totusi, de 20 de ani aceasta a devenit cam demodata si, dupa cum tehnologia se afla intr-o perioada in care evolutia are loc foarte rapid, probabil ca era si timpul sa apara noutati si la capitolul navigare pe internet. Iar in acest sens, evolutia este reprezentata de tehnologia Li-Fi.

 

 

Dupa cum bine v-ati dat seama probabil, Li-Fi este cu mult superioara tehnologiei Wi-Fi, fiind considerata de 100 de ori mai rapida decat cea care ne incanta de fiecare data cand gasim o retea disponibila. Aceasta va transmite semnalul pentru conectarea pe internet prin intermediul unor fascicole de lumina, ceea ce este foarte interesant.

Tehnologia Li-Fi este dezvoltata inca din anul 2011 de catre un grup de cercetatori din Scotia si, dupa cum spuneam si mai sus, aceasta se bazeaza pe fascicolele de lumina pentru transmiterea de date. Mai exact, datele sunt transmise prin intermediul unor lumini LED, care au transmis si viteze de pana la 224 de GB pe secunda, deci o viteza uimitor de mare care ar putea schimba intreg conceptul de internet si descarcare de fisiere.

Mai mult decat atat, in Estonia sunt deja cateva birouri cu aceasta tehnologie iar acestia au atins viteze de 1GB pe secunda, adica de 100 de ori mai mult decat ne ofera tehnologia Wi-Fi cu care ne-am obisnuit deja.

Totusi, Li-Fi are si un dezavantaj in competitia cu Wi-Fi. Cel din urma poate transmite destul de usor internet prin peretii unei cladiri, insa Li-Fi nu poate face asta. Totusi, este o tehnologie aflata la inceput de drum, deci nu ar trebui sa cautam defecte deoarece cu siguranta va suferi foarte multe imbunatatiri care, la randul lor, ar putea baga destul de usor tehnologia WiFi in ceata.

Asadar, nu ne ramane decat sa asteptam ca tehnologia Li-Fi sa devina ceva mai populara si sa ajunga si in casele si birourile noastre.

Recomandari routere wireless

 

Router wireless TP-LINK TL-WR1043ND

Router wireless cu 5 porturi Gigabit si 3 antene externe de 5dBi pentru o acoperire mai mare. Rata de transfer WI-FI, pana la 450 Mbps.

Vezi oferta


Router wireless Asus RT-N18U

Dotat cu un procesor ARM® Cortex™-A9 800Mhz routerul Asus RT-N18U atinge o rata de transfer WI-FI de 600 Mbps.

Vezi oferta


Router wireless TP-LINK Touch P5

TP-Link Touch P5 este un router wireless cu viteza maxima de 1900 Mbps, dotat cu port USB 3.0 si 2.0, QoS si file server.

Vezi oferta


Tags:
TOP 3 routere WiFi

TOP 3 routere WiFi

Ghid IT - 26 noiembrie 2015


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.