Site-uri utile de unde poti invata programare

       927   

Site-uri utile de unde poti invata programare

Este deja bine cunoscut faptul ca programatorii au printre cele mai mari salarii. Din acest motiv majoritatea persoanelor doresc sa invete programare. Totusi, nu vorbim chiar despre cel mai usor de invatat domeniu, asa ca pentru a deveni un programator bine platit, trebuie sa urmezi o facultate de specialitate. Nu este insa singura cale pentru a invata programare. 

 

 

Multi programatori nu au urmat o scoala pentru a deveni programatori, ci pur si simplu au folosit cateva site-uri pentru a invata acest lucru. Astfel de site-uri de unde puteti invata programare va vom recomanda si noi in randurile urmatoare.

Coursera.org

Coursera este una dintre cele mai cunoscute platforme gratuite de unde puteti invata programare. Acestia au o gama larga de cursuri disponibile in mai multe limbi, pentru diferite profesii. Exista deci o librarie de unde puteti alege ce anume doriti sa invatati. 

Conturile sunt gratuite deci pentru a deveni programatori nu trebuie decat sa existe putina dorinta.

CodeAcademy

Nu puteam scrie acest articol fara sa vorbim despre platforma CodeAcademy. Aceasta este o platforma aparent foarte simpla, insa foarte interactiva totodata, laudandu-se cu un numar de 24 milioane de utilizatori care urmeaza cursuri in mod gratuit.

Indiferent ca doriti sa fiti adevarati guru in CSS, Javascris, PHP sau HTML, pe CodeAcademy veti gasi lectii pentru fiecare tip de programare.

Udemy

O alta platforma de unde putem invata diferite lucruri online este Udemy. Aici nu sunt toate cursurile gratuite, insa exista un numar destul de mare de cursuri ce pot fi urmate fara a plati vreun cost anume. Majoritatea cursurilor sunt in format video, deci sunt foarte usor de urmat si de inteles.

Edx.org

edX este o platforma dezvoltata de catre Universitatea Harvard, un motiv pentru care putem spune fara nicio retinere ca aici vom gasi numai cursuri de calitate. Astfel aceasta este o alta platforma care ar putea indeplini visul multora de a deveni programatori. Insistam din nou pe ideea ca este nevoie doar de vointa, deoarece restul e gratis.

Code Avengers

Pana si numele acestei platforme suna la fel de maret ca visul de a deveni programatori. Un motiv in plus deci pentru a face primul pas catre aceasta profesie.

Code Avengeres este o platforma gratuita bazata pe interactivitate, existand un numar mare de cursuri intr-un numar la fel de mare de limbi. Pentru a parcurge un curs nu e nevoie decat de cateva ore, deci nu va dura prea mult pana veti invata primele notiuni in materie de programare.

Asadar, acum ca aveti toate aceste platforme la indemana, ce mai asteptati? Puteti deveni programatori cat ati zice HTML, tot ce trebuie sa faceti este un cont gratuit pe una din platformele de mai sus si sa urmati cat mai multe cursuri.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.