Servicii Google foarte utile mai putin cunoscute

       814   

Servicii Google foarte utile mai putin cunoscute

Atunci cand vine vorba despre una dintre cele mai mari companii ale internetului, Google, ne gandim doar la motorul de cautare creat de acestia, serviciul de mailuri Gmail, reteaua pe care au cumparat-o Youtube si cam atat.

 

 

Acestia insa dispun de mai multi asi in maneca pe care nu toti internautii ii cunosc. De aceea ne-am gandit sa va prezentam cateva lucruri pe care Google stie sa le faca, insa noi nu stim despre existenta lor.

Putem vedea mari opere de arta ale lumii

Aici nu ne referim la Google Images, unde putem cauta diferite fotografii cu marele opere de arta, ci la un serviciu special conceput de Google in acest sens. Acesta se numeste The Google Art si ne permite sa vizitam cele mai mari muzee ale lumii cu doar cateva click-uri. Niciodata nu a fost mai usor sa admiram arta decat acum!

Putem explora universul

Cand erati mici va doreati sa deveniti astronauti? Daca raspunsul este afirmativ, va puteti indeplini visul mai usor ca niciodata. Google Sky este serviciul care ne permite sa exploram universul fara a fi astronauti ci doar internauti.

Putem afla diferite scoruri

Urmaresti un meci de baschet si ai ramas fara energie electrica? Poti cauta foarte usor scorul pe Google iar acesta ti-l va oferi. Din pacate nu credem ca acest serviciu functioneaza inca si la noi, dar cu siguranta il vom vedea curand.

Te invata geografie

Dai bacul la geografie si habar nu ai unde sunt localizate diferite tari si orase ale lumii? Google te ajuta sa inveti mai usor geografie cu ajutorul jocului Smarty Pins. Acesta este un joc de tip Trivia bazat pe serviciul Google Maps care ne va imbunatati cu siguranta cunostintele in materie de geografie.

Compara caloriile

Ai de ales intre doua meniuri insa nu stii care dintre ele te-ar putea ajuta sa iti mentii silueta la fel de placuta ca acum? Foloseste calculatorul de calorii al celor de la Google. Este tot un serviciu in limba engleza insa poate fi foarte util atunci cand suntem niste persoane care atunci cand isi aleg meniul, tin cont in primul rand de numarul de calorii.

Traducerea simbolurilor

Daca te afli intr-o tara straina precum China si nu stii sa traduci anumite semne iar tastatura telefonului nu iti permite sa le introduci, poti rezolva foarte usor desenand simbolul respectiv. De asemenea Google lucreaza la imbunatatirea lui Google Translate astfel incat sa poata traduce si imagini, ceea ce ar fi foarte util.

Descarcarea de fonturi

Acest serviciu este dedicat mai mult detinatorilor de site-uri carora Google le pune la dispozitie in mod gratuit un numar foarte mare de fonturi pe care acestia le pot folosi fara probleme pe site-urile detinute. Google Fonts este de asemenea unul dintre modulele preferate de catre bloggerii pentru care conteaza foarte mult ca articolele lor sa arate cat mai bine pe blog.

Asadar, acestea sunt serviciile mai putin cunoscute ale celor de la Google care sunt totodata foarte utile si pe care ar trebui sa le cunoasca un numar cat mai mare de internauti.

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.