Reguli pe care trebuie sa le respecti atunci cand faci plati online cu cardul

       589   

Reguli pe care trebuie sa le respecti atunci cand faci plati online cu cardul

Chiar daca din ce in ce mai multi romani prefera sa faca plati online cu cardul atunci cand isi cumpara cate ceva, numarul acestora este in continuare destul de mic in comparatie cu procentele altor tari din Europa, iar motivul principal este cu siguranta acela ca multi utilizatori inca se tem de aceasta metoda de plata deoarece cred ca ar putea ramane fara bani.

 

 

Astfel am decis sa va prezentam mai multe reguli pe care ar trebui sa le respectati atunci cand faceti plati cu cardul online, pentru ca intregul proces de cumparaturi online sa fie mai simplu dar si pentru a promova acest mod de plata.

Plati online securizate

In primul rand ar trebui sa verifici daca magazinul de unde cumperi este unul securizat. De regula, un magazin securizat unde poti plati online in siguranta are la inceputul adresei „https://” si nu doar „http://”, acel S spunandu-ne de fapt ca magazinul respectiv are o conexiune securizata si transmite datele in mod criptat.

Poate ca magazinul nu are https pe fiecare pagina, insa important este ca pagina unde faci plata sa fie securizata.

O greseala intalnita des la cei care cumpara online folosind cardul este aceea ca fac cumparaturi accesand tot felul de link-uri primite pe mail. Ei bine, majoritatea hackerilor apeleaza la aceasta metoda pentru a fura diferite date, motiv pentru care atunci cand primesti un newsletter, trebuie sa te asiguri ca este unul sigur. Astfel, recomandarea noastra este sa evitati mailurile dubioase si sa dati click doar atunci cand stiti ca v-ati abonat din proprie initiativa precum si sa verificati adresa de pe care a fost trimis mailul.

Daca doriti sa faceti cumparaturi de pe magazine precum eMAG, evoMAG, Libris sau orice alt magazin online mare si cunoscut, atunci nu ar trebui sa va faceti prea multe griji, insa daca e vorba despre un magazin mai putin cunoscut, atunci ar trebui sa cautati pareri despre acesta pe internet. Internetul e plin de forumuri, motiv pentru care e foarte probabil sa afli daca acel magazin este unul ok, sau nu.

Antivirus cu protectie pentru platile online

Un alt mod care te ajuta sa faci plati online cu cardul fara prea multe griji este instalarea unui antivirus bun care sa te protejeze de programele concepute special pentru furtul de date. Exista o multime de programe de tip antivirus, atat premium cat si gratuite, motiv pentru care fiecare computer ar trebui sa aiba instalat un astfel de program.

De asemenea va recomandam sa evitati platile online folosind un WiFi public, deoarece aceste retele, chiar daca ne bucura foarte mult, reprezinta un pericol.

Acestea sunt sfaturile noastre pentru cei care fac plati cu cardul online, insa daca totusi ati intampinat diferite probleme, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa sunati imediat la banca unde aveti cardul.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.