Lucruri de care sa tineti cont atunci cand va cumparati un laptop

       915   

Lucruri de care sa tineti cont atunci cand va cumparati un laptop

Chiar daca pentru multi dintre noi achizitionarea unui laptop nu pare chiar cel mai dificil lucru de facut, exista si cazuri in care unele persoane au nevoie de indrumare si suport pentru a face o achizitie perfecta pentru ei.

 

 

Pentru aceste persoane ne-am gandit sa scriem acest ghid care speram sa fie util pentru toate persoanele care vor sa isi cumpere un laptop si nu stiu exact ce sa isi aleaga.

Cat ar trebui sa platesc pentru un laptop?

Acest lucru depinde foarte mult de motivul pentru care doriti un laptop. De exemplu daca aveti nevoie de un laptop pentru a naviga pe internet si pentru a lucra diferite documente in Microsoft Office, atunci nu trebuie sa dati mai mult de 1.500 de lei pe un laptop deoarece nu aveti nevoie de un dispozitiv cu specificatii de top care sa nu fie solicitate mai deloc. Totusi daca doriti un laptop pentru gaming sau care sa fie solicitat mai mult decat de obicei, atunci cu siguranta ar trebui sa aveti un buget de cel putin 2.500 de lei astfel incat sa va puteti cumpara un laptop cat mai puternic. 

Asadar, trebuie sa stabiliti mai intai motivul pentru care va cumparati un laptop nou.

De unde sa il cumpar?

Majoritatea cumparaturilor s-au mutat acum pe internet, motiv pentru care putem face acum comenzi online fara prea multe griji. De asemenea tot pe internet au loc cele mai multe si atractive reduceri, ceea ce reprezinta un motiv in plus pentru care trebuie sa va luati laptopul de pe internet. Cu o simpla cautare a termenului laptopuri pe Google, veti gasi o multime de magazine online de unde puteti cumpara cu incredere.

De la Asus, HP sau Dell?

De cele mai multe ori acest criteriu nu reprezinta decat un simplu moft. Totusi, in mai multe topuri facute de catre specialisti, cei de la Apple ocupa pozitia 1 fiind urmati de catre cei de la Dell, HP, MSI si Samsung. Acesta nu trebuie sa fie insa criteriul principal dupa care va alegeti laptopul.

Verifica mereu promotiile

Ne aflam intr-o era in care promotiile nu mai au loc doar de sarbatori, ci aproape tot timpul. Acesta reprezinta un motiv in plus pentru a viza mai intai promotiile deoarece ne pot ajuta sa scutim cateva sute de lei sau chiar sa primim o geanta sau un mouse pentru noul nostru laptop. Si nu credem ca strica un mic gadget in plus de care oricum vom avea nevoie.

  Sfat

Sfatul nostru este sa verificati mai intai magazinele online, iar mai apoi cele offline, obisnuite. Un alt sfat este legat de cel mai mare eveniment de reduceri si promotii, Black Friday. Evenimentul este organizat in fiecare an, in ultima zi de vineri a lunii noiembrie. Anul acesta Black Friday este pe 27 noiembrie 2015.

Cu sau fara sistem de operare?

In primul rand daca va pricepeti sa instalati singuri un sistem de operare, nu ar trebui sa tineti numaidecat cont de acest criteriu. Daca nu va pricepeti insa, ar trebui sa verificati daca laptopul pe care il cumparati vine cu sistem de operare sau nu. Asta deoarece daca nu vine, va trebui sa platiti o suma in plus la un service pentru instalarea sistemului de operare, in timp ce daca laptopul este deja dotat cu Windows sau alt sistem de operare, scapati de aceste costuri.

Asadar, cand va cumparati un laptop nou va recomandam sa tineti cont de aceste 5 sfaturi generale insa importante pentru o achizitie reusita.

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.