Cum se instaleaza Windows de pe stick

       671   

Cum se instaleaza Windows de pe stick

La fel cum multe alte dispozitive au devenit istorie, probabil in cativa ani la fel se va intampla si cu CD-urile care sunt folosite tot mai putin mai ales dupa ce stickurile USB au devenit atat de accesibile. De aceea atunci cand sistemul de operare se decide brusc sa nu mai functioneze, majoritatea utilizatorilor cauta un mod de a instala Windowsul de pe un stick, astfel incat sa nu fie nevoiti sa foloseasca CD-uri sau DVD-uri.

 

 

Pentru acestia am facut si noi un ghid in care va prezentam o metoda foarte simpla prin intermediul careia putem instala Windowsul de pe stick in doar cateva minute.

Fisierul de tip .iso cu Windows

Inainte de toate trebuie sa te hotarasti ce windows doresti sa instalezi si sa te asiguri ca ai fisierul in calculator pentru ca mai apoi sa il pui pe stick. Ai nevoie de un fisier de tip imagine care de cele mai multe ori are formatul .iso.

Asigura-te ca ai un stick de cel putin 4GB

Sistemele de operare de la Windows 7 in sus au de regula o marime de cel putin 3GB asa ca ai nevoie de un stick care sa fie de minim 4GB astfel incat sa poata fi transferate toate fisierele fara probleme legate de spatiu.

Descarca programul Rufus

Rufus este un program gratuit care te ajuta sa iti faci un stick bootabil pentru a instala mai apoi Windowsul de pe el. Programul are o marime foarte mica si se instaleaza si se foloseste foarte usor. Detecteaza singur stickul iar tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti imaginea pe care sa o instalati pe stick.

rufus

Din lista de bootare alege memoria USB

Din BIOS (care de obicei poate fi accesat apasand F1 sau F12) in lista de BOOTARE alegeti memoria USB sa fie citita prima, astfel incat sa poata rula instalarea Windowsului. Din acest moment, instalarea se face in mod normal, precum se face si de pe un CD obisnuit, deci trebuie doar sa parcurgeti pasii obisnuiti si sa asteptati ca instalarea sa fie finalizata cu succes pentru ca mai apoi sa va puteti bucura iar de un PC complet functional.

bootare de pe usb

Asadar, daca pana acum cautati sa instalati windowsul de pe stick insa nu stiati cum puteti face acest lucru, speram ca ghidul nostru va fi de folos.

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.