Cum sa faci bateria laptopului sa te tina mai mult

       824   

Cum sa faci bateria laptopului sa te tina mai mult

Chiar daca se poate lauda cu foarte multe avantaje pe care le are in fata sistemului desktop, laptopul inca are o bila neagra ce ar trebui rezolvata cat mai curand: autonomia bateriei.

 

 

La inceput fiecare laptop nu are probleme cu bateria insa cu timpul aceasta nu va mai da acelasi randament ca la inceput si astfel vom fi nevoiti sa il tinem mereu la incarcat deoarece nu va rezista fara incarcator mai mult de 30 de minute. De aceea ne-am gandit ca ar fi util un ghid in care sa va oferim cateva sfaturi care sa va ajute sa prelungiti durata de viata precum si autonomia bateriei.

O luminozitate redusa inseamna si un consum redus

Unul din elementele care mananca cea mai mare parte a bateriei este ecranul laptopului. De aceea se recomanda ca luminozitatea sa nu fie mereu la maxim, ci undeva la jumatate astfel incat bateria sa nu fie solicitata chiar atat de mult. Acest lucru este valabil si in cazul telefoanelor, a tabletelor si a oricarui alt dispozitiv pentru care exista posibilitatea stabilirii luminozitatii.

Permiteti inchiderea ecranului atunci cand nu este folosit

De foarte multe ori plecam de la laptop si il lasam deschis. In aceste momente ar trebui ca ecranul sa nu ramana deschis, motiv pentru care functia de inchidere a ecranului, atunci cand laptopul nu este folosit, ar trebui sa fie mereu activata. Veti salva foarte multa baterie astfel.

Dezactivati optiunile si tehnologiile pe care nu le folositi

Ce rost are sa stati cu Bluetooth deschis atata timp cat nu il folositi? Iar acest lucru este valabil si cu reteaua Wi-Fi atunci cand folositi internetul prin cablu de retea sau prin stick. Orice optiune deschisa consuma cate putin din baterie, motiv pentru care ar trebui sa fiti atenti ce tehnologii si optiuni ruleaza si care ar putea sa va consume din baterie.

Folositi modul Power Saver

La setarile bateriei exista modul balansat si modul Power Saver. Probabil ca v-ati dat seama deja de faptul ca cel din urma ne ajuta sa sporim autonomia bateriei printr-o serie de masuri care au legatura cu ecranul si multe alte aspecte.

Inchideti aplicatiile pe care nu le folositi

La fel ca in cazul conexiunii Bluetooth, chiar si unele aplicatii care stau deschise in fundal si nu sunt folosite consuma baterie. De aceea se recomanda sa opriti fiecare proces de care nu aveti nevoie astfel incat bateria sa fie solicitata cat mai putin posibil.

Folositi aplicatii care va ajuta la optimizarea bateriei

Un astfel de isntrument il ofera si versiunea premium a antivirusului Bitdefender insa pe internet exista o multime de programe care au acest scop. Aveti insa grija sa va interesati inainte de a alege un program anume, deoarece acesta ar putea sa nu fie prea util si doar sa va ingreuneze calculatorul.

Recomandarea noastra este sa respectati mai intai primele 5 sfaturi iar in cazul in care nu observati rezultate, sa treceti si la recomandarea cu numarul 6. Totusi folositi internetul cat mai mult pentru va documenta in privinta alegerii dorite.

Voi ce trucuri folositi ca sa va tina mai mult bateria laptopului?

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.