Cum repari telefonul daca l-ai scapat in apa

       818   

Cum repari telefonul daca l-ai scapat in apa

Unul dintre cele mai tragice lucruri care i se poate intampla unui telefon este sa ajunga din greseala sau nu in apa. Cu siguranta o astfel de situatie nu inseamna decat foarte mult ghinion iar cei mai multi, dupa un astfel de ghinion, raman fara telefon, nestiind cum sa il repare sau gandindu-se ca oricum reparatia este scumpa, deci o solutie mai buna ar fi achizitionarea altuia nou. Exista insa un mod prin care iti poti repara telefonul daca l-ai scapat in apa, iar despre acesta vom vorbi chiar in randurile urmatoare.

 

 

Totusi trebuie sa fii cat se poate de rapid, deoarece telefonul se poate defecta permanent dupa ce a facut contact cu apa. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa il inchizi cat mai repede astfel incat sa nu faca vreun scurtcircuit. Dupa ce ai facut asta, pune telefonul pe o carpa uscata si scoate-i bateria. Astfel vei reusi sa salvezi multe circuite ale telefonului.

In acelasi timp si cartela SIM trebuie indepartata deoarece contactele se pot pierde. De asemenea daca sunt conectate si alte accesorii, card, casti sau orice alt dispozitiv, astfel incat telefonul sa se poata usca asa cum trebuie. De aceea trebuie folosita o carpa uscata cu cat mai mult atentie astfel incat sa nu ramana nici o picatura de apa.

Totodata, mai ai ceva de facut pentru a-ti salva telefonul dupa ce l-ai scapat in apa. Mai exact, dupa ce l-ai sters cu multa grija, il poti lasa peste noapte in orez deoarece acesta este cunoscut pentru faptului ca au o putere de absorbtie foarte mare eliminand astfel apa ramasa in telefon. Chiar si dupa ce a fost scos din orez, trebuie sa il mai tii pe un prosop uscat astfel incat sa nu ramana deloc apa in el.

Abia dupa cel putin 24 de ore poti pune bateria inapoi in telefon pentru a verifica daca functioneaza insa numai cu conditia ca acesta sa fie complet uscat, caci daca nu e riscati sa il stricati dupa tot efortul depus pentru a-l salva de la moartea care parea 100% sigura in momentul in care ati observat ca acesta a cazut in apa in mod involuntar sau nu.

Asadar, daca v-ati scapat telefonul in apa si nu stiti cum sa il salvati fara a merge la un service si fara a-l trimite in garantie, respectati fiecare pas de mai sus si aveti sanse mare sa va puteti folosi telefonul in stare excelenta in continuare.

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.