Cum alegem un calculator desktop

       830   

Cum alegem un calculator desktop

Chiar daca au pierdut foarte mult teren in fata laptopurilor, calculatoarele desktop inca sunt cautate de multe persoane care au nevoie de o sursa de pe care sa se conecteze la internet, sa lucreze fisiere de tip Office precum si care vor un sistem de pe care sa joace ultimele jocuri video aparute pe piata.

 

 

Astfel am decis sa scriem un articol in care sa vorbim despre cum se alege un calculator desktop.

Dupa nevoi

La fel ca in cazul achizitionarii oricarui alt dispozitiv, trebuie stabilit inainte de toate motivul achizitiei. Pentru ce ai nevoie de un calculator desktop? Pentru a juca jocuri la rezolutii cat mai inalte, pentru a vorbi cu prietenii dragi plecati in afara, pentru a asculta muzica si pentru a viziona filme sau doar pentru a lucra diferite fisiere in Word sau Excel. Acest pas va fi foarte util in mod special la pasul urmator.

Stabileste specificatiile

In functie de nevoia despre care am discutat mai sus, se aleg si specificatiile. In cazul in care ai nevoie de un calculator pentru gaming, atunci specificatiile ar trebui sa fie mai bogate in timp ce daca iti cumperi un calculator desktop doar pentru filme, muzica si internet atunci nu e musai ca acesta sa aiba niste dotari de ultima generatie.

Stabilind specificatiile pe care ati dori ca noul calculator desktop sa le aiba puteti scuti niste bani excluzand variantele prea scumpe cu specificatii de care nu aveti adevarata nevoie.

Stabileste un buget

Degeaba te vei uita la niste modele de super calculatoare desktop atata timp cat oricum nu ti le permiti pentru ca au un pret mult prea mare. De aceea pentru a economisi timp este foarte important sa iti stabilesti un buget pe care il poti folosi pentru a achizitiona un nou sistem desktop.

Uita-te dupa oferte

Probabil cel mai bun moment cand ar trebui sa faci o achizitie este Black Friday. Totusi de cand au aparut atat de multe magazine online, exista tot felul de promotii mai tot timpul, deci ar fi bine sa le urmaresti. Asta deoarece poti economisi cateva sute de lei pe care ii poti da mai apoi pentru achizitionarea de alte periferice.

De asemenea daca ai putin noroc atunci s-ar putea sa gasesti o oferta care iti va oferi si un monitor, un mouse sau o tastatura pentru langa unitatea desktop, ceea ce inseamna desigur economisirea unor bani ce pot fi folositi mai apoi pentru alte lucruri.

Asadar, daca te afli in cautarea unui calculator desktop si nu prea stii cum sa il alegi, iti recomandam sa tii cont de sfaturile de mai sus.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.