Ce sa Nu faceti cu un laptop defect

       658   

Ce sa Nu faceti cu un laptop defect

Multe articole de pe internet vorbesc despre ce trebuie sa faceti atunci cand aveti un laptop defect. De aceasta data, va aratam ce NU trebuie sa faceti in cazul in care laptopul prezinta unele defectiuni si inca nu ati ajuns cu el la service.

 

 

 

1. Nu conectati un incarcator de la un alt model de laptop. In cazul in care laptopul nu porneste, ati putea fi tentat sa credeti ca alimentatorul este defect. Este bine ca vreti sa incercati sa va asigurati ca nu el este de vina, dar daca veti conecta un alimentator incompatibil riscati sa ardeti mufa de alimentare si alte componente interne. In general trebuie sa retineti ca incarcatoarele de laptop nu se potrivesc de la un model la altul (exista cateva exceptii).

2. Daca nu aveti abilitati tehnice si nu ati mai avut de a face cu reparatii it, va recomandam sa NU incercati sa dezmembrati laptopul in speranta ca il veti putea repara singur. Oricat de simplu ar parea acest lucru, dezmembrarea unui laptop este o operatiune complexa. Ca sa nu mai vorbim despre punerea componentelor la locul lor (inclusiv a suruburilor atat de mici). La fel, nu lasati un prieten amator in reparatii sa se ocupe de laptopulul dumneavoastra, mai ales daca aveti date importante pe hdd pe care nu doriti sa le pierdeti.

3. Nu-l aruncati. Un laptop care nu porneste nu inseamna ca e de aruncat. Se poate repara si merita o sansa. Defectul poate fi minor si simplu de reparat. Asta e partea frumoasa cu laptopurile. Par ca au mai multe vieti pentru ca piesele se pot inlocui (la preturi accesibile in centrul de reparatii laptop). Vreti sa aflati ce problema are de fapt laptopul dumneavoastra? Veniti la onlaptop.ro (pentru harta si detalii click aici www.onlaptop.ro/localizare/service-pc-laptop-sector-3/) pentru un diagnostic care costa doar 30 lei (sau este gratuit daca veti solicita aici reparatia).

4. Nu-l bruscati. Va mai aduceti aminte ca acum cativa ani daca un tv cu tub nu afisa corespunzator, in multe cazuri "defectul" se putea remedia imediat doar cu o palma? Ei bine, NU faceti acest lucru cu laptopul. Nu trageti de componente, nu-l loviti, daca ecranul prezinta o linie nu apasati cu degetul pe ea ca sa dispara (puteti provoca pete, iar liniile pot fi cauzate de probleme pe partea de video ceea ce inseamna ca displayul ar putea fi intreg).

5. Daca ati varsat apa pe laptop, scoateti bateria si NU incercati sa-l aprindeti sau sa-l conectati la priza in urmatoarele 12-24 de ore.  

6. Nu incercati sa-l vindeti asa defect la un pret derizoriu fara sa stiti cat ar costa reparatia. Puteti obtine mai multi bani pe el daca il reparati mai intai.

Cautati reparatii laptop la preturi bune? atunci accesati pagina din link-ul prezentat.


Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.