Ce este stocarea in Cloud si beneficiile ei

       850   

Ce este stocarea in Cloud si beneficiile ei

Stocarea in Cloud a devenit foarte populara in ultima vreme, motiv pentru care apar tot mai multe companii care ofera astfel de servicii. Iar printre numele mari care ofera pachete gratuite de stocare in Cloud se afla chiar cei de la Google precum si Microsoft, deci nu mai sunt dubii ca este vorba despre o tehnologie foarte apreciata. Totusi, ce este stocarea in Cloud?

 

 

Ei bine pana acum pentru a transfera date de pe un calculator pe altul trebuia sa folosim CD-uri sau stick-uri USB iar atunci cand hard disk-ul calculatorului decidea sa se stinga din viata, era o adevarata tragedie. Asta deoarece se pierdeau toate fisiere iar recuperarea lor nu este tocmai cel mai ieftin serviciu. Aceste lucruri s-au schimbat odata cu aparitiei acestui serviciu numit Cloud.

Mai exact, stocarea in Cloud se face relativ simplu. De exemplu nu trebuie decat sa iti faci un cont pe Dropbox si vei primi un anumit spatiu de stocare gratuit iar daca doresti mai mult, va trebui sa platesti o anumita suma. Odata facut acest cont, poti incarca fisiere in contul tau. In cazul majoritatii serviciilor de Cloud, se va instala o aplicatie care ne va crea un folder ce va reprezenta acel spatiu despre care vorbim.

Avantajul acestui tip de stocare este acela ca putem sa ne conectam cu acelasi cont si de pe alt calculator sau chiar de pe un alt dispozitiv, precum telefonul sau tableta, astfel incat sa avem mereu acces la fisierele respective. Iar in cazul in care sistemul nostru de operare sau hard disk-ul cedeaza, fisierele vor fi mereu acolo in siguranta.

In acelasi timp stocarea in Cloud mai ofera un benficiu: faptul ca putem oferi acces la anumite fisiere si altor persoane. Acest beneficiu este foarte util atunci cand ai de facut un proiect in echipa sau pur si simplu lucrezi cu inca vreo cateva persoane la un site sau orice altceva si aveti nevoie fiecare de un fisier comun.

In cazul in care doriti sa va oferim cateva recomandari de servicii de Cloud, atunci trebuie sa mentionam ca, pe langa Dropbox despre care vorbeam mai sus, exista o multime de servicii de clouding si o mare parte dintre ele sunt foarte ok. Totusi, printre cele mai populare si mai apreciate se afla Google Drive, Sky Drive, OneDrive, ADrive si Box.

Asadar, daca doriti sa va gazduiti fisierele intr-un loc unde sa se afle mereu in siguranta si sa le puteti accesa si de pe alte dispozitive, va recomandam stocarea in Cloud.

 
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.