Cateva sfaturi care pot prelungi viata laptopului tau

       648   

Cateva sfaturi care pot prelungi viata laptopului tau

Laptopurile au reusit sa castige foarte mult teren in fata sistemelor desktop care erau populare mai demult si astfel acum majoritatea persoanelor prefera sa isi cumpere mai degraba un laptop decat un calculator.

 

 

Citeste si: Lucruri de care sa tineti cont atunci cand va cumparati un laptop

Totusi sistemele desktop erau mult mai usor de ingrijit spre deosebire de laptopuri si astfel celor din urma trebuie sa le oferim mult mai multa atentie, astfel incat sa aiba o durata de viata cat mai mare si sa nu le plangem de mila dupa doar cateva luni de folosire. Pentru a evita aceasta situatie si pentru a avea un laptop care sa va tina cat mai mult, va vom oferi cateva sfaturi care pot prelungi viata acestuia.

Cumparati un stand inca de cand e nou

Atunci cand laptopul este nou, nu se va incalzi aproape deloc. Totusi pentru a evita obiceiul prost de a tine laptopul direct pe brate sau pe o patura, situatie in care nu mai are o aerisire corecte, este bine sa ii cumperi un stand inca de cand e nou. Astfel laptopul nu va mai obosi doar dupa cateva luni din cauza prafului intrat in el si nici nu se va mai incalzi la fel de usor. Cu o investitie de 50 de lei puteti astfel prelungi viata laptopului cu cateva luni bune sau chiar ani.

Folositi un antivirus

Suntem obisnuiti sa descarcam tot felul de programe, muzica si filme de pe internet fara sa folosim un antivirus. In acest mod, in calculatorul nostru ajung tot felul de virusi care in timp ne obliga sa schimbam sistemul de operare pentru ca cel vechi a fost infectat si nu mai functioneaza deloc cum trebuie. Asadar, fie ca veti cumpara o versiune premium sau veti opta pentru o versiune gratuita, folosirea unui program de timp antivirus este esentiala pentru laptopul vostru.

Nu-l tineti mereu la incarcat

Daca prin bateria laptopului vostru va trece mereu curent, indiferent ca este incarcata complet sau nu, atunci aceasta va ceda in timp iar la un moment dat nu veti mai putea sa mergeti cu laptopul prea departe de priza. Astfel atunci cand s-a incarcat bateria complet, se recomanda deconectarea laptopului de la curent. De asemenea tot pentru o viata mai indelungata a bateriei, se mai recomanda si indepartarea bateriei atunci cand laptopului este folosit mai mult decat de obicei, motiv pentru care bateria se consuma des si este necesara incarcarea sa de mai multe ori intr-un interval relativ mic de timp.

Nu mancati la laptop

A avut loc chiar si o campanie publicitara in acest sens. Pe langa faptul ca nu este sanatos sa mancam deasupra tastaturii, nu este recomandat nici pentru laptop. Asta deoarece unele resturi si firmituri pot ajunge ori sub butoanele tastaturii sau chiar pot fi ventilate de catre procesorul care mai apoi se va incalzi tot mai mult din cauza lor.

Aveti grija la cabluri

Atunci cand stati comozi in pat cu laptopul si va uitati la un film, aveti grija sa nu agatati cumva cablurile de la mouse ori de la orice alt dispozitiv periferic. Asta pentru a nu afecta porturile laptopului care mai apoi nu vor functiona asa cum trebuie.

Asadar, daca vreti ca laptopul vostru sa traiasca o perioada de timp indelungata, incercati sa respectati toate sfaturile de mai sus.

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.