Aspecte de care sa tii cont atunci cand iti cumperi un HDD

       667   

Aspecte de care sa tii cont atunci cand iti cumperi un HDD

HDD-urile au devenit foarte apreciate si foarte achizitionate in ultima vreme, iar motive pentru cresterea lor in ochii utilizatorilor ar fi multe, printre care faptul ca iti poti face foarte usor un backup pentru fisierele importante din calculator dar si pentru ca vei putea transfera fisiere de mari dimensiuni de pe un computer pe altul, avandu-le deci mereu in rucsac fara a fi nevoit sa cari si laptopul cu tine.

 

 

Iar daca ti-ai propus sa-ti cumperi un HDD si nu stii care-s lucrurile de care ar trebui sa tii cont, atunci iti vom spune noi in randurile urmatoare.

Capacitate de stocare a fisierelor

Nu ai cum sa iti cumperi un HDD extern fara sa tii cont de acest lucru. De regula, acest lucru il vom stabili in functie de nevoi. Putem opta pentru un HDD de 500 de GB daca nu avem nevoie de chiar atat de mult spatiu, insa daca totusi ne trebuie un HDD mai mare, atunci putem opta pentru o capacitate de 1 TB sau chiar mai mult. Totul in functie de necesitati.

Viteze de transfer

La fel de importanta este si viteza de transfer. Asta pentru ca nu ne dorim sa asteptam ore intregi pentru a transfera cativa GB. Astfel, ar trebui sa alegeti un model cu o viteza de 5 Gb/sec precum si o viteza de rotatie de 7.200 pe minut. Puteti alege desigur si versiuni mai mici, cu pret mai redus, mai ales daca aveti mai multa rabdare de fel.

Conectivitate

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este si conectivitatea. Eu va recomand sa alegeti un HDD care dispune de un port USB 3.0, deoarece acesta va ajuta sa transferati fisierele intr-un timp mult mai scurt decat USB 2.0.

Alte aspecte

Un detaliu pe care multi il ignora, in ciuda importantei sale, este greutatea HDD-ului. Totusi, nu vreti cu siguranta sa va faceti rucsacul cu mult mai greu doar pentru ca aveti un HDD in el, asa ca ar trebui sa optati pentru un HDD cat mai usurel.

De asemenea, pretul si garantia pot fi alte doua aspecte de care ar trebui sa tii cont atunci cand alegi un HDD. In primul rand, pretul cu cat e mai mic, cu atat mai putin performant va fi HDD-ul, in timp ce garantia trebuie sa fie de cel putin 2 ani, cu toate ca exista produse cu garantie chiar si de 3 ani.

Asadar, acestea sunt sfaturile noastre care speram ca te vor ajuta sa iti alegi un HDD cu care sa-ti faci treaba cat mai mult timp.

 

Recomandari HDD

 

HDD extern ADATA 1TB

Hard disk-ul extern HD710 ofera acces rapid, mobil si de incredere la date, intr-un pachet robust. Carcasa dispozitivului este formata dintr-un material din silicon

Vezi oferta


HDD extern Seagate Backup 1TB

Discul portabil Seagate Backup Plus Slim Portable Drive reprezinta o modalitate simpla de protectie si acces la toate continutele digitale, care este deservita cu ajutorul unui singur click.

Vezi oferta


HDD extern WD My Passport 1TB

My Passport Ultra este un dispozitiv elegant, puternic si subtire. In spatele exteriorului colorat sunt sapte generatii de inovatie. Milioane de oameni au ales My Passport ca hard disk extern.

Vezi oferta
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.