Android sau iOS? Ce dispozitiv alegem in functie de sistemul de operare.

       763   

Android sau iOS? Ce dispozitiv alegem in functie de sistemul de operare.

La fel cum exista multe alte competitii intre diferite companii pe pietele de produse electronice, la fel exista o concurenta acerba si pe piata telefoanelor mobile, mai exact la capitolul sisteme de operare.

 

 

Aceasta are loc intre doua sisteme de operare concepute de catre giganti ai IT-ului, si anume iOS conceput de catre cei de la Apple si Android, sistem de operare in spatele caruia stau cei de la Google.

Astfel apar mereu semne de intrebare atunci cand cineva se intreaba ce telefon ar trebui sa isi cumpere: cu Android sau iOS? Iar despre aceasta alegere vom discuta chiar in randurile urmatoare.

Aplicatii disponibile

Acesta este probabil unul dintre cele mai mari avantaje de care se bucura sistemul de operare al celor de la Google, si anume Android. Utilizatorii au la dispozitie magazinul Google Play de unde pot descarca si instala intr-un mod gratuit un numar foarte mare de aplicatii si jocuri.

De aceea in aceasta competitie, la capitolul aplicatii, Android primeste o bila alba, numarul de aplicatii disponibile pentru acest sistem de operare fiind mult mai mare decat al aplicatiilor disponibile pentru iOS.

Dispozitive

Telefoane cu Android vei gasi probabil in orice magazin cu produse electronice, in timp ce telefoanele cu iOS sunt mult mai greu de procurat. Asta pentru ca iOS intalnim in mare parte doar pe dispozitivele celor de la Apple in timp ce Androidul nu se afla doar pe dispozitivele Nexus, ci pe un numar foarte mare de telefoane mobile, tablete si alte dispozitive indiferent de brandul din care fac parte.

Baterie

Nu vorbim despre autonomia bateriei, ci despre existenta posibilitatii de a o schimba. Dupa cum bine stim deja, dispozitivele cu iOS nu prea ne permit detasarea bateriei, in timp ce pe o mare parte din telefoanele cu Android, schimbarea bateriei este floare la ureche. De asemenea pe telefoanele cu iOS nu putem atasa un card microSD pentru ca deja acestea vin cu o memorie interna deja foarte mare.

Preturi

Nu mai este o noutate faptul ca dispozitivele celor de la Apple au un pret foarte piperat, pret care nu este chiar de fiecare data justificat, motiv pentru care balanta se inclina iar in favoarea dispozitivelor cu Android. Asta deoarece, dupa cum bine am spus si mai sus, exista foarte multe telefoane si tablete cu Android, deci la randul lor exista si modele accesibile.

Performanta

Chiar daca deja concluziile sunt clare, nu trebuie sa negam faptul ca telefoanele cu iOS sunt la randul lor performante. Totusi nu putem sa nu spunem faptul ca momentan sistemul de operare pentru dispozitive mobile Android a castigat mult teren in fata iOS.

Foto

 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.