AMP Project - initiativa Google pentru a face internetul mai rapid

       837   

AMP Project - initiativa Google pentru a face internetul mai rapid

Se discuta din ce in ce mai mult despre faptul ca tot mai multe persoane acceseaza internetul de pe telefoanele mobile, asa ca majoritatea companiilor importante au inceput sa puna accent pe acest lucru.

 

 

Un prim pas in acest sens a fost facut de catre cei de la Google care au anuntat ca site-urile care au si o versiune pentru mobil, fiind deci cat mai responsive cu putinta, vor fi avantajatele in listele de cautari ale motorului de cautare. O alta initiativa in acest sens apartine tot lor si se numeste AMP Project.

Ce presupune AMP Project?

Ei bine AMP este mai exact un set destul de mare de reguli pentru realizarea articolelor precum si a site-urilor astfel incat cei care navigheaza de pe dispozitive mobile sa se bucure de o incarcare intr-un timp cat mai scurt a paginilor. De asemenea se vorbeste ca articolele ar putea ajunge direct din Google Cache, astfel incat viteza sa fie cat mai mare.

Se pare totusi ca ideea celor de la Google nu a fost primita bine doar de catre utilizatorii de dispozitive mobile ci si de catre multe alte companii celebre care deja s-au alaturat initiativei. Vorbim despre nume precum Twitter, Pinterest, Wordpress, Buzzfeed, Vox Media si multi, multi altii. Totusi trebuie sa recunoastem ca parteneriatul cu cei de la Twitter este cu siguranta cel mai interesant.

Vorbim de asemenea despre un proiect open-source, astfel incat va fi cu siguranta la accesul fiecaruia, iar cei care doresc sa se alature proiectului nu sunt nevoiti sa contacteze compania Google sau alti parteneri. Este vorba despre un proiect accesibil tuturor, astfel incat oricine va dori, il va putea folosi fara probleme. Desigur ca site-urile care vor apela la acest proiect vor fi avantajate de catre gigantul motor de cautare, ocupand deci pozitii fruntase.

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.