4K rezolutia viitorului

       641   

4K rezolutia viitorului

Cu totii am intalnit termenul de rezolutie cel putin o data. Indiferent ca a fost atunci cand ne cumparam un nou televizor sau cand ne interesam de o camera video care sa filmeze cat mai bine, fiecare dintre noi stie deja faptul ca, cu cat o rezolutie este mai mare cu atat si imaginile vor arata mai bine. Iar pentru tehnologia evolueaza mereu, se pare ca rezolutia Full HD cu care ne obisnuisem deja de ceva timp incepe usor usor sa dispara.

 

 

Asta deoarece tot mai multe companii aleg ca pentru televizoarele pe care le produc, dar si pentru alte dispozitive din acest domeniu, sa opteze pentru rezolutiile 4K. Iar motive sunt foarte multe, unul dintre ele fiind chiar faptul ca imaginile 4K reusesc sa te lase fara cuvinte. Atat de bine arata.

Totusi poate va intrebati de unde vine numele de rezolutie 4K. Ei bine acesta este dat de numarul de pixeli de aproximativ 4000 ce pot fi intalniti pe orizontala. Totodata numarul de pixeli de pe verticala este de aproximativ 2000. In acelasi timp rezolutia 4K poate fi intalnita la mai multe tipuri de televizoare, majoritatea fiind insa de tip Quad HD, ceea ce inseamna ca rezolutiile sunt de 4 ori mai bune decat cele Full HD. Denumirea cea mai populara insa este de 4K.

Televizoare cu rezolutii 4K

In ceea ce priveste disponibilitatea, daca acuma ceva timp era destul de greu sa gasesti un televizor 4K in ultima vreme apar tot mai multe televizoare cu rezolutii 4K atat in magazinele online cat si in cele obisnuite, deci putem spune ca nu mai este deja o noutate in domeniul tehnologiei. Totusi si pretul acestora este mult mai piperat decat al televizoarelor Full HD, deci va mai dura ceva timp pana cand mai toata lumea va avea in casa un televizor cu rezolutii 4K.

Iar rezolutia 4K nu este chiar performanta la nivel maxim din acest domeniu, pentru ca deja se vorbeste despre rezolutiile 8K care vin cu si mai multe promisiuni. Vom mai avea insa de asteptat ca tehnologia 4K sa devina una cat mai familiara pentru ca mai apoi sa putem vorbi si despre rezolutiile 8K mai pe larg.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.