4 mituri false despre bateria telefoanelor

       601   

4 mituri false despre bateria telefoanelor

Cu siguranta fiecare dintre voi a avut un telefon mobil o durata mai indelungata de timp astfel incat a ajuns la un moment dat ca bateria sa nu mai aiba puterea de alta data si sa aiba nevoie tot mai des de incarcare.

 

 

Iar pentru ca aceste momente nu sunt prea placute, tot mai multe mituri apar atat in legatura cu bateria telefonului cat si incarcarea sa. De aceea ne-am decis sa demascam 4 mituri celebre despre bateria telefoanelor.

Ar trebui sa folosesti doar incaractorul original

Este cert faptul ca incarcatorul telefonului este cel mai potrivit pentru incarcarea telefonului, insa acesta nu este numaidecat un motiv pentru care ar trebui sa fie singurul pe care sa il folosim. Desigur ca pot fi folosite si alte incarcatoare pentru a incarca telefonului, mai ales datorita faptului ca acum majoritatea telefoanelor au incarcatoarele la fel.

Totusi trebuie sa recunoastem ca nici incaractoarele pe care le cumparati cu 10-20 de lei de la un magazin chinezesc nu sunt mai recomandate, ci ar trebui sa platiti putin mai mult pentru un incarcator mai de calitate.

Nu ar trebui sa inchizi niciodata telefonul

La fel cum oamenii trebuie sa mai si doarma pentru a da randament, la fel se intampla si in cazul bateriei. Poate ca nu ar trebui inchis chiar in fiecare noapte, insa mai ales in momentele in care observi ca telefonul se misca din ce in ce mai incet, ar trebui cu siguranta sa inchizi telefonul cel putin pentru 3-4 minute.

Ba chiar ar trebui inchis din cand in cand, chiar daca nu face probleme, pentru a preveni caderile de performanta.

Telefonul trebuie incarcat doar cand bateria e pe moarte

Nimic mai fals. Ba chiar se recomanda ca incarcarea sa se faca in ciuda faptului ca bateria mai are foarte multa capacitate, astfel incat bateria va avea o durata mult mai mare de viata. Mai exact, se recomanda ca incarcarea sa aiba loc atunci cand nivelul bateriei este cuprins intre 20 si 80%. Astfel, incarcati-va telefonul cat mai des, si nu veti avea nimic de pierdut.

Incarcarea telefonului este o idee proasta

Din nou un mit fals, pe care foarte multe persoane il cred fara sa stea prea mult pe ganduri. Cu siguranta ca nu e bine sa lasi telefonul la incarcat zile in sir, dar nu e numaidecat un lucru rau faptul ca lasi telefonul la incarcat peste noapte. Acestea fiind spuse, puteti dormi linistiti, fara a sta prea mult pe ganduri. Totusi daca telefonul se incalzeste in timpul incarcarii, atunci ar trebui ca atunci cand bateria e full, sa il scoateti de la incarcat.

Asadar, daca pana acum credeati in aceste mituri despre care am discutat mai sus, speram ca de azi inainte sa nu mai credeti chiar toate postarile de pe forumuri.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.