3 motive pentru care ar trebui sa incerci Ubuntu

       682   

3 motive pentru care ar trebui sa incerci Ubuntu

Cei de la Microsoft domina fara nicio problema piata sistemelor de operare pentru PC, iar asta nu mai este de mult timp o noutate. Totusi se pare ca acest teritoriu pe care l-au castigat nu le face chiar prea bine deoarece de la un timp au inceput sa se comporte mai urat cu utilizatorii si sa forteze chiar trecerea la noi versiuni ale sistemelor de operare, sa faca update-uri fortat si asa mai departe.

 

 

De aceea va oferim 3 motive pentru care ar trebui sa incercati Ubuntu.

Ubuntu este gratuit

Unul dintre principalele avantaje ale sistemului de operare Ubuntu este acela ca poate fi descarcat si folosit intr-un mod 100% gratuit, spre deosebire de sistemele de operare ale celor de la Microsoft care necesita achizitionate iar pretul lor nu este intocmai unul prea mic. De asemenea pentru a nu risca sa fiti acuzati de piraterie, sistemul de operare Ubuntu va poate scapa de toate aceste griji. Un motiv destul de bun pentru a-l instala, asa-i?

Ubuntu foloseste foarte putine resurse

Majoritatea utilizatorilor sunt in cautarea unor sisteme de operare care sa consume cat mai putine resurse astfel incat sa ramana cat mai multe pentru jocuri si alte aplicatii. Din pacate insa sistemele de operare ale celor de la Microsoft au inceput sa se foloseasca tot mai mult de partea tehnica a calculatorului, motiv pentru care multi prefera sa treaca la o versiune mai prietenoasa.

Ubuntu de exemplu are nevoie de foarte putine resurse in timp ce este foarte rapid. Poate fi deci si o solutie perfecta pentru calculatoarele mai vechi, care nu suporta ultimele versiuni de Windows iar Windows XP a devenit deja banal.

Nu exista virusi pentru Ubuntu

De cate ori nu v-ati confruntat cu problema virusilor pe sisteme de operare Windows? Probabil ca de foarte multe ori, iar fiecare situatie a fost foarte neplacuta. Ei bine pana acum nu s-a auzit de cazuri in care utilizatori ai sistemului de operare Ubuntu sa se fi confruntat cu probleme precum prezenta virusilor care sa fure date sau pur si simplu care sa defecteze un numar cat mai mare de programe sau chiar sistemul de operare.

Iar motivele pentru care nu exista virusi pentru Ubuntu sunt urmatoarele:

  1. este mai complicat sa faci un virus pentru acest sistem de operare
  2. sunt putini utilizatori de Ubuntu, deci e putin probabil ca un virus sa aiba succes.

Asadar, acestea sunt 3 motive pentru care noi va recomandam sistemul de operare Ubuntu.

 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.