Solutii pentru a tine insectele departe de casa

       908   

Solutii pentru a tine insectele departe de casa

Sunt foarte multe cazuri in care insectele isi fac aparitia in casa iar proprietarii nu stiu ce sa mai faca pentru a scapa de invazia acestora. Exista desigur o multime de solutii pentru indepartarea insectelor, insa nu toate functioneaza, asa ca de cele mai multe ori vorbim doar despre incercari esuate. Noi insa am facut un articol cu solutii pentru a tine insectele departe de casa care insa si functioneaza, deci daca aveti astfel de probleme cu insectele, va recomandam sa continuati lectura articolului.

 

 

Printre primele lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a preveni aparitia insectelor este sa nu tineti hainele de lana in sifonier alaturi de alte haine, deoarece acestea reprezinta o adevarata atractie pentru insecte. De asemenea nici mancarea nu trebuie lasata fara capac iar vasele nu ar trebui sa stea prea mult nespalate in chiuveta. In plus, gunoiul trebuie dus cat mai des, astfel incat sa nu stea prea mult in casa. Totodata, caile de acces pe unde ar putea veni insecte, precum gura de aerisire la baie, nu ar trebui sa fie libere ci acoperite cu o plasa sau ceva aseamanator.

Lavanda - o buna solutie pentru a tine moliile departe

Moliile reprezinta deseori grave probleme in sifonier, asa ca tot timpul trebuie sa cautam sa le tinem la distanta. Exista desigur o multime de produse pe piata a caror rol este tocmai indepartarea moliilor, insa in acest sens poate fi folosita si lavanda, despre care se stie faptul ca are un miros ce tine moliile la distanta.

Naftalina este desigur un alt produs apreciat pentru faptul ca lupta impotriva moliilor. Printre alte produse se poate folosi si cedrul, mai exact bucatele mici din acest lemn pe care mai apoi sa le pui printre haine. La fel de bine poate fi folosita menta, cimbrul, piperul, acele de brad, frunzele de tutun, coaja de portocala uscata sau chiar rozmarin si frunze de nuc sau pelin. Pe scurt, o multime de solutii pentru tine moliile departe.

Tantarii si betisoarele parfumate

Nimic nu e mai neplacut decat o muscatura de tantar sau pur si simplul bazait al acestora. O solutie foarte practica pentru a tine tantarii la distanta este folosirea de plase anti insecte la ferestre, insa totodata se poate folosi si aerul conditionat la temperaturi reci, alaturi de geamul deschis. Astfel, acestia vor parasi mediul rece. 

Pentru indepartarea tantarilor se pot folosi si betisoarele parfumate, deoarece acestia nu prea apreciaza mirosul lor.

Furnicile pot fi indepartate cu sare

Probabil ca furnicile asculta de sfaturile de la TV care spun sa nu consumam prea multa sare. Asta deoarece daca vom presara sare in locurile unde isi fac aparitia deseori furnicile, acestea nu vor mai aparea. La fel poate fi folosita si boia iute sau praful de chili.

Indepartarea gandacilor de bucatarie

Gandacii de bucatarie pot fi indepartati folosind o metoda foarte interesanta. Trebuie sa folositi niste paine inmuiata in apa cu acid boric achizitionat de la farmacie, iar mai apoi o pui in locurile unde gandacii si-au facut aparitia. Astfel, acestia nu se vor mai intoarce.

Mustele si busuiocul

Cateva fire de busuioc tinute in casa pot fi foarte daunatoare pentru muste, care nu vor sta prea mult in prezenta busuiocului.

Asadar, acestea sunt cateva metode prin care puteti tine insectele la distanta fara a folosi produse special concepute in acest sens.

 

Tags:Ce alegem apartament sau casa

Ce alegem apartament sau casa

Ghid Imobiliar - 24 mai 2016


Cat costa creditul Prima Casa?

Cat costa creditul Prima Casa?

Ghid Imobiliar - 24 mai 2016


Cum sa ai mai multa ordine in locuinta

Cum sa ai mai multa ordine in locuinta

Ghid Imobiliar - 24 mai 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.