Se mai poarta draperie?

       986   

Se mai poarta draperie?

O intrebare pe care cei care se hotaresc sa-si amenajeze casa si-o pun tot mai des, mai ales in randurile celor care nu sunt tocmai la zi cu toate noutatile in materie de amenajari si design interior, este daca se mai poarta draperiile de tip clasic si perdelele.

 

 

Un raspuns destul de rapid ar fi ca da, se mai poarta, dar nu in acelasi versiuni si combinatii asa cum stiam cu totii de la parintii nostrii. S-au schimbat destul de mult gusturile si optiunile, astfel ca trebuie sa alegem o combinatie cat mai reusita dintre draperie si perdea. O alta curiozitate este aceea a lungimii draperiei. Stim cu totii ca aceasta este de obicei pana in podea, asa fiind variantele ceva mai old style. Acum sunt tot mai la moda draperiile care sunt exact pe dimensiunea geamului, sau cu 10 – 20 cm mai lungi. Astfel se obtine senzatia de spatiu mai mult si in acelasi timp se pastreaza un minim de intimitate in casa.

Pentru cei care nu doresc sa mai foloseasca draperia ca o optiune pentru geamuri, atunci se pot orienta fie pentru jaluzele verticale, care inlocuiesc cu succes fostele versiuni de draperii in ultima perioada, sau chiar pentru geamuri cu rulouri. Cele din urma sunt ceva mai putin intalnite la noi in tara, dar in Germania spre exemplu, peste 60% din geamurile comandate pentru constructiile noi de case si vile, vin impreuna cu aceste rulouri.

Indiferent de optiune, aveti mare grija la culori, pentru ca acestea vor influenta atat culoarea camerei cat si modul in care va patrunde lumina si soarele in camera ce urmeaza sa fie aranjata.

Pentru mai multe modele de draperii click aici.
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.