Plita electrica – ghid de cumparaturi

       679   

Plita electrica – ghid de cumparaturi

Din ce in ce mai multe bucatarii sunt dotate cu cate o plita electrica, deoarece aceasta iti poate oferi mai multe beneficii, unele persoane o vad drept o metoda de a gati mult mai ieftina dar si mai sigura, iar pretul de achizitie nu este foarte mare, in functie de caracteristici.

 

 

Astfel, daca tot ai decis sa iti cumperi si tu o plita electrica, insa nu stii care sunt detaliile de care trebuie sa tii cont atunci cand o cumperi, atunci in randurile urmatoare vom vorbi despre care sunt criteriile pe care trebuie sa le iei in vedere.

Tipul plitei electrice

Un prim aspect important este tipul plitei electrice. In randurile urmatoare va vom prezenta pe scurt care sunt tipurile de plite existente, astfel incat sa puteti stabili care este tipul potrivit pentru voi:

Ei bine, plita poate fi pe gaz sau electrica, insa cele electrice se impart si ele in doua categorii: cu rezistenta sau cu inductie. Iar toate au atat bile albe, cat si negre.

O plita pe gaz are drept beneficiu faptul ca porneste foarte repede, e ieftina insa temperatura nu este constanta.

O plita electrica cu rezistenta este mai sigura si se incalzeste mai greu, plus ca are nevoie de anumite tipuri de vase.

Plita cu inductie are un consum redus, se incalzeste foarte repede si se raceste la fel de repede, insa e ceva mai scumpa.

Arzatoare

De regula, o plita are cel putin 4 arzatoare, 2 medii, unul mare si unul mic, insa daca ai nevoie de mai multe, atunci cu siguranta vei gasi si modele cu 5-6 arzatoare, insa si cu mai putine. Totusi, trebuie sa stabiliti care sunt nevoile voastre, pentru a sti ce plita electrica sa iti iei.

Un aspect important de verificat in acest sens este puterea arzatoarelor.

Dimensiuni

Pentru a sti ce plita electrica sa iti iei, ar trebui sa verifici intai dimensiunile spatiului unde urmeaza sa amplasezi plita electrica, pentru ca apoi sa poti cauta produsul potrivit dimensiunilor disponibil.

Caracteristici

Pe langa detaliile despre care am discutat mai sus, mai trebuie sa luam in vedere si alte cateva caracteristici care pot parea mai putin importante, insa cu timpul se dovedesc a fi foarte utile. Nu ar trebui sa uitam de posiblitatea de seta temperatura oricand si oricum dorim.

Garantie

Si, la fel cum am zis de fiecare data cand am avut un articol de acest tip, garantia ar trebui sa fie de cel putin 24 de luni.

Asadar, daca vrei sa ai o plita electrica in bucataria ta pentru a putea gati dupa bunul plac, atunci ar trebui sa iti cumperi una tinand cont de sfaturile noastre de mai sus.

 

Recomandari plita electrica

 

Plita incorporabila Whirlpool

Plita incorporabila Whirlpool AKT 8090/NE, Electrica, Vitroceramica, 4 Zone de gatit, Panou digital, Timer, 58 cm

Vezi oferta


Plita incorporabila vitroceramica Zanussi

Plita incorporabila vitroceramica Zanussi ZEV6646FBA, 4 zone de gatit, 60 cm, Control touch, Oprire automata, Negru

Vezi oferta


Plita vitroceramica Hansa

Datorita procesului de productie inovator dezvoltat si patentat de SCHOTT, toate plitele vitroceramice de la Hansa sunt produse fara utilizarea de arsenic sau metale grele.

Vezi oferta


Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.