Masina de spalat vase – criterii de alegere a unui model bun

       1039   

Masina de spalat vase – criterii de alegere a unui model bun

Cu toate ca nu toata lumea are o masina de spalat vase in bucatarie, acesta este obiect de tip electrocasnic foarte util deoarece ne scuteste de una dintre cele mai neplacute activitati: spalatul vaselor. Astfel, noi am decis sa facem un articol in care sa va prezentam care sunt cele mai importante caracteristici de care sa tineti cont atunci cand doriti sa va cumparati o masina de spalat vase.

 

 

Pe scurt, atunci cand mergi la cumparaturi si vrei o masina de spalat vase buna, atunci ar trebui sa tii cont de aspecte precum tipul masinii, capacitatea acesteia, numarul de functii din dotare, senzorii de care dispune si alte detalii despre care vom vorbi chiar mai jos.

Tipul unei masini de spalat vase

Un aspect foarte important este tipul masinii de spalat vase pe care vrei sa o cumperi. Aceasta poate fi una standard, care nu au nevoie de suport de mobilier pentru montare, sau masina de spalat vase incorporabila, recomandata atunci cand iti faci mobilierul la comanda astfel incat sa oferi bucatariei un aspect exact pe gustul tau.

Capacitatea de vase

Un alt criteriu foarte important este capacitatea masinii e spalat vase. Aceasta reprezinta numarul de vase ce pot fi spalate intr-un singur ciclu. De regula, o masina de spalat vase are o capacitate de 12 seturi, insa exista si modele cu capacitate de 5 seturi sau chiar mai mari de 15 seturi. De asemenea, important este ca o masina sa aiba si functia de incarcare la jumatate, deoarece ajuta la reducerea consumului de apa, electricitate si detergent.

Exista chiar modele cu un senzor de greutate, care stabileste cantitatea de apa si detergent necesara.

Interiorul

La fel ca in cazul frigiderelor, interiorul unei masini de spalat vase este foarte important. Mai exact, structura trebuie sa fie gandita cat mai bine, suporturile sa poata fi indepartate usor, sa fie flexibile samd.

Programe

Un alt detaliu foarte important este si numarul de programe de care masina de spalat vase dispune. De regula, masinile obisnuite au intre 5 si 10 programe, insa cu cat sunt mai multe program de spalat, cu atat acea masina de spalat vase te va ajuta mai mult in bucatarie.

Tipul de detergent

Exista mai multe tipuri de pastile pentru spalarea vaselor. Mai exact, acestea pot fi 3 in 1, 4 in 1 si 5 in 1. Cele mai intalnite sunt masinile care au nevoie de pastile 5 in 1. Astfel, documentati-va bine inainte de a alege masina de spalat vase astfel incat sa stiti ce detergent sa folositi.

Clasa energetica

Pentru ca nu ne dorim cu siguranta facturi la curent care sa ne rupa la portofel, clasa energetica reprezinta un alt criteriu de verificat. Noi iti recomandam clasa A, indiferent de plusuri. D easemenea, consumul de apa ar trebui sa fie in jur de 5000 de litri pe an, nu mai mare.

Asadar, acestea sunt cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei o masina de spalat vase care sa nu te dezamageasca.

 

Recomandari masina de spalat vase

 

Masina de spalat vase incorporabila Beko

Special creat pentru o igiena sporita, programul Extra Hygiene distruge bacteriile si micro-organismele in proportie de 99,99%. SteamGloss Tehnologia SteamGlossTM de la Beko asigura performante la uscarea vaselor

Vezi oferta


Masina de spalat vase Star-Light

Masina de spalat vase Star-Light DWV-106WH se poate potrivi cu usurinta in spatii inguste, de aceea este ideala pentru bucatariile mai mici.

Vezi oferta


Masina de spalat vase Hotpoint

Pentru a optimiza eficienta spalarii pe durata ciclului, Hotpoint a creat un motor de noua generatie extrem de performant. Puternic si eficient la nevoie, alterneaza vitezele de lucru si presiunea apei in functie de tipul murdariei de pe vase.

Vezi oferta


Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.