Lucruri de care sa tii cont atunci cand iti cumperi un espressor

       585   

Lucruri de care sa tii cont atunci cand iti cumperi un espressor

Este foarte placut sa iti incepi fiecare dimineata cu o cafea delicioasa si parca ai si mai mult chef de viata totodata. Totusi, e greu sa obtii la ibric o cafea asemanatoare celei preparate la un aparat profesionist, precum sunt espressoarele, motiv pentru care am decis sa facem un articol despre cum alegi un espressor bun precum si care sunt aspectele de care trebuie sa tii cont numaidecat.

 

 

Puterea espressorului

Un aspect la care trebuie sa te uiti prima oara atunci cand iti cumperi un espressor este puterea acestuia. Noi va recomandam un espressor cat mai puternic, deoarece puterea influenteaza in mod direct timpul de preparare a cafelei. Mai exact, cu cat puterea este mai mare, cu atat espressorul va gati cafeaua mai repede.

Capacitatea

Daca dimineata sunteti 3 sau 4 membri care beau cafea, atunci ai nevoie de un espressor cu o capacitate mai mare. In schimb, daca dimineata ai nevoie de cafea doar pentru 1 sau 2 persoane, atunci poti alege si un aparat cu o capacitate mai mica, deoarece nu vor fi probleme. De asemenea, poti prepara cafea de doua ori daca sunt mai multe persoane care doresc o cafeluta.

Setari

Foarte multe espressoare iti permit sa alegi cum sa fie cafeaua preparata. De exemplu, poate exista optiunea de a seta cat de tare sa fie facuta cafeaua, cantitatea de lapte care sa fie adaugata in cafea si multe alte aspecte in functie de espressorul cumparat.

Cu cat are mai multe setari, cu atat vei avea mai multa putere de decizie in legatura cu gustul cafelei preparate.

Tipuri de bauturi preparate

Sunt espressoare care pot prepara mai multe bauturi, deci pot satisface gusturile mai multor persoane. Pe langa deja clasicul espresso, sunt espressoare care mai fac si un cappuccino, espresso lung sau scurt, caffe latte sau chiar latte machiato. Astfel, cu siguranta va va placea un astfel de aparat, care sa poata prepara mai multe bauturi.

Numar de boilere

O mare parte din espressoarele disponibile acum pe piata au doar un singur boiler, deci va trebui sa prepari laptele si cafeaua separat. Sunt insa si cateva modele dotate cu doua boilere, mult mai performante deoarece pot prepara cele doua bauturi in acelasi timp.

Garantie

In cazul in care espressorul ti se va defecta, este foarte important ca garantia sa te ajute sa il repari gratis si rapid. De aceea aceasta ar trebui sa fie de cel putin 2 ani precum si sa existe un service autorizat in apropiere de tine.

Asadar, daca vrei un espressor insa nu stii care sunt aspectele de care sa tii cont atunci cand il cumperi, atunci ar trebui sa respecti sfaturile de mai sus.

 

Recomandari espressor

 

Espressor Bosch Tassimo Vivy

Aparatele Tassimo prepara bauturi complet automat, cu o atingere de buton, gratie tehnologiei Intellibrew™. Rezervorul de apa cu o capacitate de 0.7 litri poate fi detasat cu usurinta pentru reumplere.

Vezi oferta


Espressor automat Saeco Incanto

Tehnologie avansata, pentru savoare maxima Saeco Incanto a stabilit un nou standard la categoria sa. Carcasa rafinata contine tehnologie italiana de inalta calitate.

Vezi oferta


Espressor manual Sencor

Sencor SES 2010 este un espressor manual accesibil si modern, un aparat de cafea ideal oriunde, fie acasa, fie la serviciu. Este o varianta avantajoasa, capabila sa prepare cele mai delicioase si gustoase Cappuccino, Caffe late sau Espresso.

Vezi oferta


Tags:Criterii de alegere a unei rasnite

Criterii de alegere a unei rasnite

Ghid Imobiliar - 06 septembrie 2016


Cum alegi o cafetiera

Cum alegi o cafetiera

Ghid Imobiliar - 06 septembrie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.