La ce trebuie sa ai grija atunci cand vrei sa te muti cu chirie

       839   

La ce trebuie sa ai grija atunci cand vrei sa te muti cu chirie

Atunci cand stabilesti ca doresti sa te muti cu chirie, indiferent de motivele pentru care ai luat aceasta decizie, cu siguranta ai putea fi foarte incantat. Totusi, in spatele acestui pas important din viata unui om se afla o alegere foarte grea deoarece, chiar daca apar tot mai multe oferte legate de inchirierile imobilelor, nu este chiar atat de usor sa te muti cu chirie, deoarece trebuie sa tii cont de tot felul de aspecte.

Astfel, despre lucrurile de care ar trebui sa tii cont atunci cand te muti cu chirie vom vorbi si noi in randurile urmatoare.

 

 

Comisionul agentului imobiliar

In primul rand cu siguranta te vei lovi de urmatorul aspect: anunturi postate de catre proprietari si anunturi ale agentilor imobiliari. Ei bine, ar trebui sa stii ca de obicei agentii imobiliari salveaza numerele de telefon intr-o baza de date pentru ca mai apoi sa ii contacteze pentru a le face fel si fel de oferte. Acesta poate fi atat un lucru bun, cat si un lucru rau. Asta deoarece vei fi la curent cu ultimele anunturi, insa la un moment dat va deveni si foarte obositor.

Trebuie insa sa te consideri norocos daca ai reusit sa iei legatura direct cu proprietarul, deoarece astfel nu vei mai plati un comision pe care de obicei trebuie sa il platesti agentului.

Viciile ascunse

De asemenea, ofertele care par extraordinare la inceput, au de cele mai multe ori ceva de ascuns. Daca apartamentul arata prea bine, iar pretul este prea bun, atunci este foarte probabil sa aiba un viciu ascuns. 

Un alt aspect foarte important atunci cand te muti cu chirie este sa pui cat mai multe intrebari. Sfatul nostru este sa le pregatesti inainte de a vorbi cu proprietarul sau cu agentul, astfel incat sa nu uiti sa il intrebi despre un detaliu care ar putea fi important. Intreaba despre costurile lunare, despre costurie iarna, despre vecini samd. 

Iar daca tot a venit vorba despre costurile in anotimpul friguros, atunci ar trebui sa te informezi in legatura cu centrala apartamentului sau a garsonierei unde doresti sa te muti. Aceasta poate avea centrala proprie sau centrala de bloc, ambele prezentand atat avantaje cat si dezavantaje. De cele mai multe ori, in cazul unei centrale de bloc, intretinerea este aceeasi in fiecare luna, indiferent de anotimp.

Conteaza foarte mut atunci cand reusesti sa ii faci o impresie buna proprietarului, deoarece acesta va deveni mai prietenos si probabil veti ajunge la o intelegere.

Contract de inchiriere legal

De asemenea, este foarte important sa inchei un contract legal, astfel incat proprietarul ar trebui sa inregistreze contractul la circa financiara. De asemenea, chiria ar trebui sa fie in lei, deoarece este foarte obositor sa schimbi banii in euro, plus ca exista si tot felul de comisioane pe care vei fi nevoit sa le suporti.

Un ultim lucru pe care ar trebui sa il faci este sa verifici in detaliu apartamentul, astfel incat sa nu fie probleme ascunse.

 

Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.