Igienizarea aerului conditionat la schimbarea sezonului

       540   

Igienizarea aerului conditionat la schimbarea sezonului

Cu toate ca putini oameni fac asta, trebuie sa avem grija de aparatele de aer conditionat la fel cum avem grija de restul casei, facand deseori cate o curatenie generala si incercand sa o pastram mereu curata si cat mai bine organizata. Astfel, si un aparat de aer conditionat are nevoie deseori de atentia noastra, iar una dintre cele mai importante sarcini care ne revin este igienizarea aerului conditionat la schimbarea sezonului.

 

 

In primul rand ar trebui sa incepem cu importanta igienizarii unui aparat de aer conditionat. Ei bine, acest lucru trebuie sa fie facut in fiecare an pentru a curata filtrele de praf, pe care le veti gasi de cele mai multe ori desfacand capacul de plastic, cu ajutorul apei si a detergentului. Acestea trebuie curatate deoarece pentru un aer de mai buna calitate precum si pentru o durata de viata mai mare a aparatului de aer conditionat.

Dupa cum spuneam si mai sus, igienizarea unui aparat de aer conditionat trebuie facuta cel putin o data pe an, mai ales inainte ca vara sa inceapa, iar daca aparatul este folosit si iarna pentru incalzire, atunci si inainte de acest sezon. De asemenea, daca in familie aveti membri care sufera de probleme respiratorii, atunci trebuie sa oferiti mare atentie acestui procedeu.

Ce presupune igienizarea aerului conditionat?

Ei bine, ai nevoie de solutie degresanta si antibacteriana pentru a curata vaporizatorul. Apoi, cu un aparat de curatat cu aburi, va trebui sa speli vaporizatorul, astfel incat sa distrugi orice bacterie ramasa in urma spalarii cu diferite solutii. Dupa ce ai terminat cu vaporizatorul, va trebui sa cureti si sa speli filtrele, iar daca este nevoie, chiar sa le schimbi. Spalata trebuie sa fie si tavita de condens, iar pe final va trebui sa verificati furtunul de drenaj.

Daca acest procedeu de igienizare a aparatului de aer conditionat va sperie, ar trebui sa stiti ca exista foarte multe firme care ofera astfel de servicii.

 
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.