Fier de calcat - ghid de cumparaturi

       602   

Fier de calcat - ghid de cumparaturi

Daca esti un om care se respecta, atunci cu siguranta nu ai voie sa iesi din casa cu camasa sau cu hainele necalcate, deoarece oamenii din jurul tau nu isi vor face o impresie prea buna despre tine. De aceea trebuie sa ai un fier de calcat bun care sa te ajute sa arati mereu bine, indiferent ca mergi la servici, la cumparaturi sau la o plimbare.

 

 

Astfel, in randurile urmatoare te vom ajuta sa iti gasesti un fier de calcat care sa aiba grija de aspectul hainelor tale. Mai exact, iti vom spune care sunt principalele aspecte de care ar trebui sa tii cont atunci cand cumperi un fier de calcat.

Talpa si materialul fierului de calcat

Talpta unui fier de calcat bun ar trebui sa alunece cat mai usor, sa nu se zgarie precum si sa elimine cu usurinta cutele.

Materialele din care poate fi facuta o talpa a unui fier de calcat sunt: teflon (pret mic, insa chiar daca nu se lipeste de rufe si aluneca usor, e mai greu de curatat), din ceramica (printre cele mai bune materiale), inox (se poate lipi, iar pretul e mai mic, cauzat de calitatea mai slaba) precum si combinata, folosindu-se mai multe materiale pentru a obtine rezultate excelente.

Aburi

Un aspect important atunci cand iti alegi un fier de calcat este disponibilitatea jetului de aburi. De aceea trebuie sa te asiguri ca fierul pe care il cumperi sa aiba un debit de aburi cat mai mare, iar talpa sa aiba mai multe gauri dese.

Putere

Cu cat un fier de calcat este mai puternic, cu atat talpa fierului de calcat se va incalzi mai repede, deci nu va trebui sa astepti prea mult. Noi va recomandam un fier cu putere cat mai mare.

Functii

Cu cat fierul de calcat are mai multe functii, cu atat vei avea mai multe motive sa il alegi. Printre cele mai importante functii ale unui fier de calcat sunt:

  • oprirea automata - utila cand fierul de calcat este uitat pornit.

  • anti-calcar - functie care previne aparitia depunerilor de calcar, prelungind astfel viata fierului de calcat.

  • auto curatare - numele functiei spune totul.

  • anti picurare - nu vor cadea picaturi de apa pe gaurile pe unde ies aburii.

Garantie

La fel cum am zis de fiecare data, este important ca garantia sa fie de cel putin 24 de luni.

Asadar, daca ati decis sa va cumparati un fier de calcat, speram ca articolul nostru va va ajuta sa faceti o alegere corecta.

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.