Despre modul de alegere al polizoarelor unghiulare si alte sfaturi utile

       456   

Despre modul de alegere al polizoarelor unghiulare si alte sfaturi utile

Un polizor unghiular (cunoscut in special sub denumirea de flex) se poate dovedi de un real ajutor intr-un numar foarte mare de situatii, mai ales daca esti genul de om gospodar, caruia ii place sa mestereasca zi de zi cate ceva prin gospodarie. Cu toate ca este folosit la scara larga in gospodarii (practic 1 din 2 romani detin un polizor unghiular) foarte putini stiu cum sa aleaga un model care sa se plieze perfect pe nevoile pe care le au.

 

 

Din acest motiv am luat hotararea sa scriem acest articol, care are rolul de a veni in completarea site-ului polizorunghiular.com prin oferirea de sfaturi care sa te ajute sa iei cea mai buna decizie in limita de buget pe care tu o ai la dispozitie. O sa fii nevoit sa ai in vedere mai multe aspecte, precum sunt caracteristiciile de baza ale unui flex, siguranta pe care ti-o ofera acesta, precum si reputatia producatorului. In cazul reputatiei producatorului o sa ai grija sa scoti din buzunar bani doar pentru modelele care vin de la companii consacrate pe aceasta nisa, deoarece calitatea lor este una superioara (de exemplu Bosch, Makita, Black & Decker sau Hitachi).

Alegerea in functie de producator nu este insa suficienta, asadar va trebui sa te uiti atent si la specificatiile polizorului unghiular pe care tu ai pus ochii. Nu stii cu exactitate care sunt dotarile de baza si valorile care sa ofere un plus de performanta flexului? Nu-i nici o problema, deoarece noi te vom invata tot ce trebuie sa stii.

Incepem prin a-ti spune ca o sa ai de ales intre mai multe tipuri de polizoare unghiulare, iar aici noi facem referire in special la cele cu acumulator, respectiv cu alimentare electrica. Primele sunt ideale in cazul persoanelor care au ca hobby realizarea de diferite "constructii" prin gospodarie si care sunt perfecte pentru a le folosi acolo unde nu ai la indemana o priza pentru a putea lucra cu una cu alimentare electrica. Trebuie tinut cont si ca acestea sunt ceva mai slabe ca putere, asadar performantele nu sunt chiar unele dintre cele mai ridicate.

Din acest motiv (cel enuntat mai sus), noi te sfatuim sa cumperi un flex cu alimentare electrica, pentru ca este mult mai puternic si te ajuta intr-un numar mai mare de situatii. Un polizor unghiular din gama de mijloc ar trebui sa fie capabil sa dezvolte o putere de 1500W, dar si cele de 1000W sunt la fel de bune pentru uz casnic. Numarul de rotatii pe minut este un al criteriu dupa care trebuie sa te orientezi, iar aici alegerea o sa o faci si in functie de care va fi dimensiunea discurilor pe care le vei folosi cel mai des (de exemplu, un disc de 230 mm nu il vei folosi cu mai mult de 10.000 rpm).
Cum alegi o cafetiera

Cum alegi o cafetiera

Ghid Imobiliar - 19 octombrie 2016


Cum se alege un boiler electric

Cum se alege un boiler electric

Ghid Imobiliar - 19 octombrie 2016


Cum amenajam o camera cu buget redus

Cum amenajam o camera cu buget redus

Ghid Imobiliar - 19 octombrie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.