Despre avantajele oferite in bucatarie de oala sub presiune

       348   

Despre avantajele oferite in bucatarie de oala sub presiune

Trebuie sa recunoastem ca pentru foarte multe persoane gatitul reprezinta o adevarata placere, iar in consecinta ele acorda o mare atentie ustensilelor pe care le au la dispozitie, astfel incat sa isi usureze cat mai mult munca, iar rezultatele sa fie unele senzationale. Desi nu mai sunt la fel de "celebre" ca in trecut (nu stim exact de ce), oalele care ne permit sa gatim sub presiune inca au cautare – totusi, am observat ca nu sunt foarte multi cei care intr-adevar stiu sa aleaga cel mai bun model pentru ei.

 

 

Adevarul este ca timpul nostru tinde sa fie din ce in ce mai limitat, asadar atunci cand facem cumparaturi nu prea ne mai permitem sa "pierdem" din timpul nostru atat de pretios documentandu-ne in legatura cu produsele pe care vrem sa le achizitionam. Abordare este una gresita, pentru ca in acest fel exista un risc destul de mare sa nu fim multumiti de noul produs – este valabil si in ceea ce priveste oala sub presiune.

De ce o oala sub presiune? Pe marginea acestui subiect s-a discutat foarte multe pe site-ul oalasubpresiune.com materialele puse la dispozitie acolo fiind unele destul de cuprinzatoare. Vom relua insa principalele idei si aici, astfel incat sa iti poti face o idee cat mai completa despre numeroasele avantaje oferite de aceste oale pentru gatit sub presiune. O sa vezi ca o sa fi cuprins instant de "pofta" de a incerca si tu aceasta metoda mult mai rapida si sanatoasa de a gati.

Care sunt avantajele oferite de oala sub presiune?

Dupa cum cu siguranta ai sesizat, printre principalele avantaje ale gatitului sub presiune se numara timpul mult mai scurt necesar prepararii diferitelor feluri de mancare, precum si pastrarea nutrientilor intr-un procent mai mare decat utilizand alte metode de gatit.

Mai exact, daca vom gati cu ajutor unei oale din aceasta categorie atunci timpul necesar se scurteaza cu pana la 80%. Foarte mult! Cum este posibil acest lucru? In primul rand pentru ca temperaturile din interior sar de 100 de grade Celsius (temperatura de fierbere a apei) ajungand pana la 120 de grade Celsius – o sa observi cum apa va avea nevoie de un timp mult mai scurt pentru a fierbe. Asta inseamna ca alimentele se vor prepara mult mai repede, iar datorita timpului scurt proprietatile lor se vor pastra intr-un procent mai mare.

Exista bineinteles si un mic neajuns aici – practic va trebui sa ai grija sa nu folosesti alimente foarte sensibile la temperaturile ridicate. Limitarile sunt insa unele care pot fi trecute usor cu vederea, tinand cont ca avem o multitudine de alte optiuni la dispozitie, care sa ne ofere niste rezultate delicioase. Nu o sa spunem mai mult de atat aici, te lasam sa descoperi singur care sunt retetele cele mai apreciate pentru acest stil de a gati.

Cum alegi o oala sub presiune de calitate?

Spre surprinderea noastra inca mai exista persoane care au o usoara teama in ceea ce priveste folosirea acestor oale. De ce? Pentru ca in trecut nu erau chiar foarte sigure, existand in unele cazuri pericol de explozie. Insa tehnologia a avansat foarte mult, iar acum oalele acestea au devenit mult mai sigure. Cu toate acestea, recomandam sa se acorde atentie sistemelor de siguranta cu care vin la pachet oalele pentru gatit su presiune, in special daca vorbim de niste produse de la producatori nu foarte cunoscuti sau chiar falsuri (da, exista si aici asa ceva, din pacate).

De asemenea, este bine sa ti se ofere la pachet si un set complet de instructiuni, astfel incat sa ti se ofere "instructajul" incepand cu primul pas si finalizand cu ultimul. Restul caracteristicilor carora trebuie sa le acorzi atentie sunt cele clasice daca putem spune asa. Mai exact ne referim la volumul pe care il va avea oala (daca ai o familie mai numeroasa si obisnuiesti sa gatesti mult, este de la sine inteles ca o sa alegi un model cu volum mare), materialul folosit, dimensiunile si asa mai departe.




 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2017 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.