Cum se obtine un acord de mediu

       760   

Cum se obtine un acord de mediu

Foarte multe persoane doresc sa inceapa constructia unei case se lovesc de urmatoarea problema: au nevoie de un acord de mediu. Desigur, aceasta este doar una din probleme, daca le putem numi asa, deoarece intr-o astfel de situatie ajungi sa ai de facut la un moment dat mai multe hartii decat ai fi crezut. Dar, aceasta este situatia momentan, asa ca trebuie sa ne impacam cu ideea.

 

 

Ne-am decis sa facem mai usoara viata celor care vor sa scoata un acord de mediu, cu acest articol de tip ghid in care va prezentam pe intelesul tuturor pasii ce trebuie facuti atunci cand trebuie sa scoateti un acord de mediu, indiferent de motivele pentru care ai nevoie de un astfel de acord.

Inainte de toate ar trebui sa spunem faptul ca acordul de mediu este un act ce poate fi obtinut de la autoritatea competenta pentru protectia mediului inainte de a incepe un anumit proiect. Astfel, un acord de mediu impune anumite conditii dar si masuri pentru protectia mediului, daca este cazul.

La fel ca in cazul multor altor acte ce trebuie scoase de la anumite institutii, nu este chiar floare la ureche sa obtii un acord de mediu.

Prima oara trebuie sa depunem la ANPM o notificare ce trebuie sa respecte continutul cadru  mentionat in Ord. 135/2010 dar si Certificatul de urbanism specific proiectului pentru care avem nevoie de acordul respectiv.

Apoi, cei de la ANPM trebuie sa verifice informatiile pe care le oferim, iar mai apoi vor emite un punct de vedere cu numele „Clasa notificarii” ori continua procedura de mediu depunand un Memoriu de prezentare care trebuie sa fie in conformitate cu acelasi ordin de mai sus. Apoi se va organiza o sedinta pentru analizarea documentelor primite, sedinta la care va participa si cel care beneficiaza de proiect.

Dupa sedinta, ANPM va decide sa continue procedura completa de mediu cu dezbatere publica ori va emite o decizie conform care anunta faptul ca nu se supune procedurii de mediu. Dupa acest pas, se va elabora un raport care va prezenta impactul asupra mediului iar acesta va fi dezbatut public impreuna cu beneficiarul. In urma sedintei, la sediul ANPM va fi organizata o sedinta de analiza tehnica acolo unde vor fi puse in discutie concluziile sedintei precum si unde va fi oferita decizia emiterii unui acord de mediu.

Desigur, exista si specialisti care ofera consultanta pentru a obtine cat mai usor acest acord de mediu.

 Cum alegi un aparat de aer conditionat

Cum alegi un aparat de aer conditionat

Ghid Imobiliar - 04 noiembrie 2016


Dormitor modern pentru copil

Dormitor modern pentru copil

Ghid Imobiliar - 04 noiembrie 2016


Cum amenajam o camera cu buget redus

Cum amenajam o camera cu buget redus

Ghid Imobiliar - 04 noiembrie 2016


 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.