Cum se alege un boiler electric

       485   

Cum se alege un boiler electric

Chiar daca mai avem de asteptat ceva timp pana cand va trebui sa ne facem griji in legatura cu temperatura din casa, niciodata nu e prea tarziu sau prea devreme sa vorbesti despre un subiect mai mult decat foarte important. Mai exact, in acest articol vom face un ghid despre cun se alege un boiler electric, astfel incat sa ai asigurata apa calda si temperatura corecta pe timp rece fara prea multe batai de cap.

 

 

Asadar, in randurile urmatoare iti vom prezenta mai multe aspecte importante de care sa tii cont atunci cand vrei sa-ti cumperi un boiler electric.

Tipul boilerului si dimensiunile acestuia

De regula, boilerele electrice au dimensiuni diferite intre ele si sunt si de mai multe tipuri. De aceea ar trebui sa fii atent la aceste detalii. De regula, trebuie sa verifici locul unde urmeaza a fi amplasat boilerului, astfel incat sa stii tipul si dimensiunile de care ai nevoie. Poate fi un boiler vertical, orizontal, deasupra sau sub chiuveta. Astfel, tu stii ce anume iti trebuie.

Volumul boilerului

Un alt aspect la fel de important este si volumul unui boiler. De regula, acesta poate avea un volum incepand de la 6 litri si poate depasi usor 150 de litri. Nu uitati insa faptul ca in functie de capacitatea unui boiler vor creste si dimensiunile acestuia, deci trebuie sa stabilesti ce anume ai nevoie. Totodata, cu cat ai o familie mai mare, cu atat va fi nevoie si de mai multa apa calda.

Putere

Un lucru valabil in cazul tuturor electrocasnicelor: cu cat un aparat este mai puternic, cu atat va fi mai eficient. Un boiler mai puternic va incalzi apa mai repede, iar puterea pentru un boiler mai mare ar trebui sa fie de cel putin 1500 W.

Alte caracteristici

Pe langa aspectele despre care am discutat mai sus, mai sunt cateva detalii ce trebuie clarificate. De exemplu, un criteriu de alegere a unui boiler este si temperatura maxima de incalzire a apei, pe care o avei alege dupa propriile preferinte. De asemenea, presiunea ar trebui sa fie mai mare astfel inca distribuirea apei sa poata face si la distante mai mari. Iar daca vreti un consum redus, un boiler ar trebui sa fie termoizolat, deoarece astfel va mentine apa din interior mai mult timp calda.

Tot pentru un consum mai mic ar trebui sa poti seta temperatura apei, astfel incat sa poti alege orice temperatura doresti.

De asemenea, si capitolul siguranta trebuie pus cat mai bine la punct astfel incat sa fii sigur ca poti dormi fara griji in timp ce boilerul functioneaza. Nici de garantie nu ar trebui sa uiti, deoarece aceasta ar trebui sa fie de cel putin 24 de luni, iar furnizorul sa fie unul ok, astfel incat in cazul in care apar diferite defectiuni, sa stii ca poti repara boilerul fara sa scoti bani din portofel.

Asadar, daca doresti sa ai mereu apa calda in casa, iti recomandam sa alegi un boiler electric cu ajutorul sfaturilor noastre de mai sus.

 

Recomandari boiler electric

 

Boiler electric Tesy Compact Line

Boiler electric Tesy Compact Line TESY GCU 0615 RC, capacitate 6l. Putere 1500W

Vezi oferta


Boiler electric Bosch 1500W

Boiler electric Bosch ES 035 Tronic 1000T, 1500 W, 35 l, 0.8 Mpa, Izolatie termica, Protectie electrica IPX4, Alb. Pentru a beneficia de multe avantaje, va recomandam boilerul electric pentru prepararea apei calde menajere Bosch Tronic 1000T

Vezi oferta


Boiler electric Bosch 1800W

Boiler electric Bosch ES 080 Tronic 1000T, 1800 W, 80 l, 0.8 Mpa, Izolatie termica, Protectie electrica IPX4, Alb. Prin inlocuirea unui boiler vechi cu unul nou, ce asigura economie de energie, puteti reduce cu pana la 35% costul pentru prepararea ap

Vezi oferta


Tags: 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2018 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.