Cum sa indepartezi petele de pe covor

       833   

Cum sa indepartezi petele de pe covor

Nimic nu e mai neplacut decat o pata pe care o facem din greseala sau pe care o observam dupa ceva timp si nu ne dam seama cum a aparut acolo. O astfel de pata poate distruge intreg aspectul unui produs, asa ca de multe ori atunci cand punem un pahar cu vin rosu trebuie sa fim foarte atenti sa nu cada cateva picaturi pe jos.

 

 

Iar daca tot veni vorba despre pete, trebuie sa spunem faptul ca cel mai expus la aparitia acestora este covorul, motiv pentru care tot mai multe persoane cauta metode care sa le ajute sa scoata petele de pe un covor. Un astfel de ghid veti gasi si la noi chiar in randurile urmatoare.

Petele pe covor pot aparea din o multime de cauze. Nu e musai sa scapi ceva pe covor pentru ca o pata sa-si faca aparitia, ci chiar deseori apar fara sa ne dam seama, din cauza prafului si a murdariei care se depunde fara sa observam in tesatura covorului. Si totusi, ce e de facut atunci cand vedem ca am reusit sa ne patam covorul? 

Daca tocmai ai facut o pata pe covor, atunci ar trebui sa treci repede la treaba deoarece unul dintre cele mai importante lucruri este sa nu lasi pata sa se usuce prea tare. Astfel, trebuie sa folosesti o laveta umeda pentru a tampona locul unde a aparut pata, folosind miscari dinspre margine spre interior. Aceasta este cea mai buna metoda de evitare a extinderii petei.

Exista desigur o multime de produse pe piata a caror rol este tocmai acela de a indeparta petele de pe covoare. Acestea pot fi gasite in majoritatea magazinelor mai mari, gen supermarket. Exista insa si produse mai traditionale, pe care le putem pregati chiar la noi in casa, insa nu de cele mai multe ori se dovedesc a fi eficiente. De exemplu, pentru a indeparta petele de vin rosu se poate folosi sarea, insa aceasta poate afecta tesatura. De asemenea, apa si sapunul poate ajuta si ea la indepartarea unei pete.

Un alt mod minune prin care poti indeparta petele de pe covor este zapada. Mai exact, tot ce trebuie sa faceti este sa luati covorul, sa il puneti pe un strat de zapada, iar mai apoi sa il bateti. Pozitia covorului trebuie sa fie desigur cu fata in jos, astfel incat zapada sa isi poata face treaba cat mai bine.

Totusi, de cele mai multe ori, cea mai buna solutie s-a dovedit a fi achizitia de produse speciale din magazine, deoarece acestea au fost concepute special in acest sens. 

  

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.