Cum alegi un congelator vertical

       663   

Cum alegi un congelator vertical

Atunci cand spatiul dedicat congelatorului cu care vine clasicul frigider nu ti-e de ajuns, este clar ca ai nevoie de un congelator separat care sa iti ofere mai mult spatiu de depozitare a alimentelor. Astfel, noi ne-am decis sa vorbim despre congelatoare verticale, si anume despre care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi unul.

 

 

Inainte de toate insa ar trebui sa va spunem care este diferenta dintre un congelator vertical si o lada frigorifica. Ei bine, atunci cand vrei mai mult spatiu va trebui sa alegi una din cele doua frigorifice, ambele avand atat avantaje cat si dezavantaje. Lada frigorifica ocupa mult spatiu, insa este mai economica, iar congelatorul vertical ocupa spatiu putin, dar consuma mai multa energie.

Mai jos insa vorbim despre care sunt aspectele de care sa tii cont atunci cand iti cumperi un congelator vertical.

Capacitatea congelatorului vertical

De obicei ne cumparam un congelator vertical pentru mai mult spatiu, motiv pentru care capacitatea acestuia reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte. Decide care este capacitatea de care ai nevoie, iar apoi vei putea alege mai usor un model.

Functii

Functiile unui aparat sunt de regula de mare ajutor. Astfel, un congelator vertical bun ar trebuie sa aiba mai multe functii care sa-ti vina in ajutor atunci cand ai nevoie. Printre cele mai importante functii dupa care trebuie sa te uiti este cea de super congelare sau de super racire, a carei nume spune totul, functia antibacteriana (foarte importanta pentru alimente mereu sanatoase) precum si functia de ionizare.

Mai exista si congelatoare verticale cu functie de racire preferentiala pentru anumite zone, astfel incat legumele sa le pastrezi la o anumita temperatura, iar carnea la alta samd, functie eco precum si functie de lumina blue-light pentru compartimentul de legume.

Alte detalii

Pe langa criteriile despre care am discutat in randurile de mai sus, mai poti tine cont si de alte aspecte la randul lor importante atunci cand iti cumperi un congelator vertical. De exemplu, daca acesta are un sistem care te avertizeaza atunci cand ai uitat usa dechisa, atunci ai un motiv in plus sa il cumperi, la fel si in cazul in care are in dotare un rezervor de gheata, foarte util mai ales vara.

Panoul de control reprezinta si el un plus, iar garantia ar trebui sa fie dupa cum bine am mai zis aici, de cel putin 2 ani.

Asadar, daca doresti ca alimentele tale sa fie pastrate in cele mai bune conditii pentru ca atunci cand sunt consumate sa fie ca proaspete, iar compartimentul frigiderului dedicat congelatorului nu este de ajuns, atunci ar trebui sa iti cumperi un congelator vertical respectand sfaturile noastre despre care am vorbit mai sus.

 

Recomandari congelator vertical

 

Congelator Gorenje F4151CW, 163 l

Congelator Gorenje F4151CW, 163 l, Clasa A+, H 143 cm, Alb

Vezi oferta


Congelator Heinner HFF-80A+, 80 l

Congelator Heinner HFF-80A+, 80 l, Clasa A+, H 84.5 cm, 4 Sertare, Alb

Vezi oferta


Congelator Hansa FZ208.3, 140 l

Congelator Hansa FZ208.3, 140 l, Clasa A+, H 125.2 cm, Alb

Vezi oferta
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.