Cum alegi un aparat de aer conditionat

       699   

Cum alegi un aparat de aer conditionat

Odata venita vara, e din ce in ce mai greu sa traiesti fara un aparat de aer conditionat in casa sau fara sa mergi la piscina. In acest articole nu vom vorbi insa de locuri unde poti merge sa te bucuri de o piscina care sa te mai racoreasca putin, ci despre aparate de aer conditionat. Mai exact, vom oferi un ghid de alegere a unui aparat de aer conditionat, astfel incat sa stie fiecare cumparator care sunt aspectele de care trebuie sa tina cont atunci cand isi cumpara un aparat de aer conditionat.

 

 

Capacitatea aparatului de aer conditionat

La fel ca multe alte electrocasnice, un aparat de aer conditionat are si el o capacitate anume. De aceasta trebuie sa tineti cont atunci cand vreti un aparat de aer conditionat cat mai bun. Mai exact, cu cat ai o camera mai mare, cu atat si capacitatea aparatului de aer conditionat ar trebui sa fie mai mare.

Cele mai multe aparate de aer conditionat au o capacitate de 9000, 12000, 18000 si 24000 BTU, insa pot fi si mai mari.

  De retinut

Capacitatea unui aparat de aer conditionat este exprimata in BTU iar formula de calcul pentru a stabili ce aparat de aer conditionat iti trebuie este urmatoarea: suprafata in metri patrati x inaltimea camerei x 40 x 3,412 = capacitatea necesara in BTU. Click aici pentru a calcula capacitatea in BTU necesara a aerului conditionat

Tipul compresorului

Un alt detaliu foarte important atunci cand cumperi un aparat de aer conditionat este tipul compresorului. Noi va recomandam un compresor cu inverter, deoarece acestea sunt cele mai cautate, datorita faptului ca sunt mult mai eficiente reusind totodata sa economiseasca energie si sa raceasca mai repede o incapere.

Tipul filtrelor

Filtrele sunt la randul lor foarte esentiale la un aparat de aer conditionat. Asta deoarece rolul lor este acela de a-ti oferi un aer cat mai curat si mai sanatos, oprind bacteriile, praful, mirosurile samd. In acest caz, filtrul HEPA este unul din cele mai bune.

Functii suplimentare

Un aparat de aer conditionat bun trebuie sa fie dotat cu cat mai multe functii suplimentare. De aceea ar trebui sa te orientezi catre un aparat care sa aiba o functie de incalzire, pentru zilele reci, o functie de dezumidificare precum si o functie de purificare. Totodata, daca aparatul are si telecomanda, o functie de autocuratare, un mod silentios si un timer, atunci ar trebui sa il cumperi.

Alte detalii

Cele de mai sus sunt doar cele mai importante detalii de care sa tii cont cand cumperi un aparat de aer conditionat, insa mai trebuie sa tii cont si de alte aspecte. De exemplu clasa energetica reprezinta un detaliu important, la fel si nivelul de zgomot. Totodata, garantia, serivce-ul dar si instalarea aparatului ar trebuie sa fie alte criterii de care sa tii cont.

Asadar, acestea sunt aspectele de care ar trebui sa tii cont numaidecat atunci cand iti doresti un aparat de aer conditionat bun care sa te ajute sa supravietuiesti zilelor calduroase de vara.

 
 

Categorii ghiduri

 

 

Subiecte HOT!
Cele mai citite articole
Copyright© 2009 - 2019 Ghidul-Meu.ro. Toate drepturile rezervate.